Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Eylül 2021 15:16

Ayılardan korkan koyun sürüsü sıkıştığı dere yatağında telef oldu

Bayburt'ta 6 kişiye ait 600 koyun otladığı esnada ayıların saldırısına uğradı. Korkarak sürüden ayrılan 31 koyun dere yatağında sıkışarak telef oldu.

Ayılardan korkan koyun sürüsü sıkıştığı dere yatağında telef oldu
bayburt,,koyun,,ayı,,ayı saldırısı,,sürü,

Bayburt'ta 600 koyunluk sürüye saldıran ayılar, koyunları korkuttu. Hepsi bir yana dağılan hayvanlardan 31 tanesi kaçmaya çalışırken girdikleri ağaçlıklı dere yatağına sıkışarak telef oldu.

Aydıntepe ilçesine bağlı Gümüşdamla köyü yaylasında ormanlık arazinin üst kısmında otlamakta olan Ali Bozkuş, Can Sever, Durkaya Güçlü, Şakir Soysal, Yunus Nadi Turan ve Ziyaattin Bozkuş’a ait 600 adet koyuna ayılar saldırdı. İki yetişkin ve bir yavru ayıdan ürküp kaçan sürüdeki 31 koyun ağaçlık dere yatağına sıkışmalarından dolayı boğularak telef oldu.

"BOYNUNDA TASMA VARDI"

Hayvanları sadece ürkütüp kaçıran ayılar daha sonra ormanlık arazide gözden kayboldu. Sürü çobanı vatandaş, “Yukarıdan 2 tane büyük ayı geldi. Köpekler üzerilerine doğru gitti. Daha sonra bir tanede yavru ayı çıktı. Köpekleri kaçırttılar. Benim üzerime gelince kaçtım. Koyun sürüsü ürktü, kaçtı. Ağaçlık dere yatağına girip sıkışan 31 koyun boğularak telef oldu. Ayılar gitti. Ayının birinin boynunda da tasma gibi bir şey vardı” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...