Tgrt Haber
26 May 2021 10:33

Aylardır odadan çıkamayan felçli hastasını bahçede güneşlendirdi

Kocaeli'nde boyun fıtığı ameliyatı olduktan sonra fıtığı patlayıp felç geçiren 48 yaşındaki Muammer Pekru, aylardır hastane odana kapanıp kaldı. Hemşire Ayşenur Yiğit, hasta yatağıyla beraber hastane bahçesine çıkardığı Pekru'ya dondurma ısmarlayıp hastasıyla uzun süre sohbet etti.

Aylardır odadan çıkamayan felçli hastasını bahçede güneşlendirdi
hasta,bahçe,hemşire,felç,dondurma

Kocaeli'nde yaşayan Muammer Pekru adlı vatandaş, boyun fıtığı ameliyatı olmak için özel bir hastaneye başvurdu. Ameliyatta boyun fıtığı patlayan 2 çocuk babası Pekru'nun tüm vücudu felç oldu. 

Yatağa mahkum hale gelen talihsiz adamın ailesi, tedaviye İstanbul'da devam etme kararı aldı. Okan Üniversitesi Hastanesi'nde 5 ay boyunca fizik tedavi gören Pekru'nun durumu hastane personelleri tarafından yakından takip edildi.

O personellerden Ayşenur Yiğit isimli hemşire, hasta yatağından dışarı çıkamayan hastasının arzusunu yerine getirdi. Dondurmayı çok seven hastasına sürpriz yapan 23 yaşındaki Ayşenur hemşire, hasta yatağıyla beraber Muarrem Pekru'yu hastane bahçesine indirip güneşli havada kendisine dondurma ikram etti. Dr. Öğretim Üyesi Taner Kıvılcım tarafından paylaşılan görüntülere sosyal medyada beğeni yağdı.

GÖRENLERİN İÇİNİ ISITAN O KARENİN HİKAYESİ

Konuyla ilgili konuşan Ayşenur hemşire, görenlerin içini ısıtan o karenin hikayesini anlattı. Uzun zamandır odada kalan hastasını daha önce koridora kadar çıkarıp çalışma alanlarını gösteren Ayşenur Yiğit, doktor ve aileden onay aldıktan sonra hastayı bahçeye indirdiğini söyleyip şöyle konuştu:

"Muammer Bey'e bir sözüm olduğunu, onu dışarı çıkaracağımı söylediğimde ailesi bir hayli şaşırdı. Bahçeye indiğimizde bir çalışma arkadaşıma yakınlarının cama çıkmasını söyledim. Muammer Bey'in yakınları camdan bakınca çok şaşırmış ve mutlu olmuştu. Kızları ve çocukları dondurmayı çok sevdiğini söylerdi. Molaya çıktığımda dondurma aldım. Yatağını hazırladıktan sonra beraber aşağı indik. Sanki bir çocuğun ilk kez dondurma yemesi gibiydi."

Aylardır odadan çıkamayan felçli hastasını bahçede güneşlendirdi

Hastasının mutluluğunun kendisine de iyi geldiğini belirten Yiğit, "Güneş görmesi için bacaklarını açtım. Havuz başında beraber oturduk sohbet ettik. Evlilik sürecimde olduğumdan bahsedince bana evlilik hakkındaki bilgilerini anlattı. Kıyafet seçimi bile yaptık. Tedavi sürecinden konuştuk. Birbirimizin hayatına dokunduk" ifadelerini kullandı.

"DONDURMA İSTEĞİMİ SÖYLEYİNCE BANA SÜRPRİZ YAPMIŞ"

Aylar sonra dışarı çıkıp dondurma yeme keyfini yaşayan Muammer Pekru, 5 aydır fizik tedavi gördüğünü ve yaraları iyileştikten sonra taburcu olacağını söyleyip, yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Ayşenur hemşire ile konuşurken, yazın geldiğini ancak hâlâ dondurma yiyemediğimi söylemiştim. Hemşiremiz bunu duyunca bana dondurma alıp getirdi. Öncesinde hava alalım diye konuşmuştuk. Bana sürpriz yapmış. Birlikte havuz kenarında keyif yaptık. Dışarı çıkmayı çok istiyordum. Sağ olsun, o da hiç ikiletmedi. Kırmadı beni ve dışarı çıkardı."

Aylardır odadan çıkamayan felçli hastasını bahçede güneşlendirdi

Muammer Pekru'nun tedavi sürecini yürüten Uzman Doktor Ahmet Emin Sönmez ise, uzun süre yatmak zorunda olan palyatif bakım hastalarında ağır psikolojik sorunlar oluştuğuna dikkat çekip "Bu psikolojik travmalarla mücadele edebilmek için hastalara sosyal yaşamlarındakine benzer aktiviteler oluştuyoruz" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...