Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 10:55

Azra'nın cinayetinde yeni gelişme: Kayıp parçaları için DNA örneği alındı

Antalya'da 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu ormanlık alanda vahşice öldürülmüş olarak bulundu. Üniversiteli kıza evinde tecavüz edip boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana gömen emlakçı Mustafa Murat Ayhan tutuklandı. Genç kızın vücudunun kayıp parçaları için babasından DNA örneği alındı.

Azra'nın cinayetinde yeni gelişme: Kayıp parçaları için DNA örneği alındı
Azra Gülendam Haytaoğlu,,cinayet,,ölüm,

Antalya'da 5 gündür haber alınamayan üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu ormanlık alanda vahşice öldürülmüş olarak bulundu. Üniversiteli kıza evinde tecavüz edip boğarak öldüren ve banyoda 5 parçaya ayırıp valizle ormana gömen emlakçı Mustafa Murat Ayhan tutuklandı. Azra’nın vücudunun bazı parçaları kayıp olduğu için babasından DNA örneği alındı.

28 Temmuz Çarşamba günü evinden ayrılan, Akdeniz Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi 21 yaşındaki Azra Gülendam Haytaoğlu’ndan ailesi 5 gündür kızlarından haber alamıyordu. Olayla ilgili inceleme başlatan Antalya Emniyet Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliğine bağlı ekipler, genç kızın son olarak Konyaaltı ilçesinde inşaat mühendisi ve emlakçı Mustafa Murat Ayhan ile görüştüğünü tespit etti.

AZRA'YI KATLETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Gözaltına alınan cani Mustafa Murat Ayhan emniyetteki sorgusunda suçunu itiraf etti.

Ayhan, Azra Gülendam Haytaoğlu'na cinsel saldırıda bulunmasının ardından banyoda boğup, öldürdüğünü, 5 parçaya böldükten sonra koyduğu valizle Kepez ilçesi Varsak bölgesindeki ormanlık alana taşıyıp gömdüğünü söyledi.

Cinayet itirafının ardından Mustafa Murat Ayhan, Varsak'taki ormanlık alanda Azra Gülendam Haytaoğlu'nu gömdüğü yeri ekiplere gösterdi. Gece sabaha kadar cesedi gömüldüğü yerden çıkaran ekipler, bulunan parçaları otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna gönderdi. Aramalarda genç kızın kafatası ve sol kalçası bulunamadı. Haytaoğlu’nun cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

'CANAVARCA HİSLE ADAM ÖLDÜRMEK' SUÇUNDAN TUTUKLANDI

Cinayet itirafının ardından katil zanlısı, belirtilen adreste cesedin yerini gösterdi. Adrese giden ekipler, genç kızın cesedini parçalara bölünmüş halde buldu. Haytaoğlu’nun cenazesi otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Cinayet zanlısı M.M.A. ise emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkan zanlı, “canavarca hisle adam öldürmek” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BABASINDAN DNA ÖRNEĞİ ALINDI

Dün gece, Azra Gülendam Haytaoğlu’nun babasından DNA örneği alındı. Genç kızın, ormanlık alanda bulunamayan vücudunun eksik parçalarının aranmasına halen devam ediliyor.

AZRA'NIN HAYALİ GAZETECİ OLMAKTI

Katledilen üniversite öğrencisi Azra Gülendam Haytaoğlu'nun baba ocağına ateş düştü. Azra'nın halası Mine Haytaoğlu, hayallerini anlattığı yeğeninin gazeteci olup şiddet gören kadınların sesi olmak istediğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...