Tgrt Haber
26 Ocak 2022 14:58

Baba-kız ve 60 hayvan çöken çatının altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı, 60 telef

Adıyaman'da yoğun kar yağışı nedeniyle çöken çatı, baba ile kızı ayırdı. Çatının altında kalan 16 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybederken babanın tedavisinin sürdüğü öğrenildi. Çökme sonucu 60 küçükbaş hayvan ise telef oldu.

Baba-kız ve 60 hayvan çöken çatının altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı, 60 telef
baba kız,,çatı,,adıyaman,,kar yağışı,

Adıyaman'da Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük beldesinde yoğun kar yağışı, can kayıplarını da beraberinde getirdi. Doğal afet niteliğindeki kar nedeniyle bir evin önündeki çatı çökünce baba ve kızı çatının altında kaldı. 60 küçükbaş hayvanın altında kalarak telef olduğu olayda kız çocuğu kurtarılamadı.

HAYVANLARI YEMLEMEYE GİTMİŞLER

Çakırhöyük beldesi Köprübaşı Mahallesi'nde meydana gelen olayda, kar yağışına dayanamayan Ramazan Çolak’ın evinin önündeki çatı çöktü. 45 yaşındaki Ramazan Çolak ve 16 yaşındaki kızı Aysel Çolak -kar yağışının yoğun olması nedeniyle yaklaşık 60 küçükbaş hayvanı evin önündeki avlu çatısının altında yemlerken çatı çöktü.

KOMŞULAR KENDİ İMKANLARIYLA ÇIKARDI

Komşular ve köylü vatandaşlar enkazın bulunduğu yere geldiğinde baba ve kızın enkazın altında olduğunu öğrendi. Vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Olay yerine sağlık ve kurtarma ekipleri sevk edildi.

Ekipler beldeye ulaşmadan vatandaşlar karla kaplı enkazın altındakileri kendi imkanlarıyla çıkardı. Yaralılar Gaziantep-Besni yolunda ambulansa teslim edildi. Besni Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Aysel Çolak, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Baba-kız ve 60 hayvan çöken çatının altında kaldı: 1 ölü, 1 yaralı, 60 telef
Aysel Çolak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

KAYMAKAMDAN OLAY YERİNE ZİYARET

Enkaz altında kalan hayvanların çıkartılma çalışmaları sürerken çoğunun telef olduğu bilgisi geldi. Olay yerine Besni Kaymakamı Nazlı Demir de giderek çalışmalar ile ilgili bilgi aldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...