Tgrt Haber
17 May 2020 10:45

Baba ve oğlu korona virüsünü birlikte yendi

Kayseri’de polis memuru olan ve korona virüse yakalanan Öner Turan, Covid-19 testi pozitif çıkan oğlu ile birlikte aynı odada 10 gün tedavi gördükten sonra taburcu edildi.

Baba ve oğlu korona virüsünü birlikte yendi
Kovid-19,,korona virüs

Kayseri’de Kocasinan ilçesine bağlı Yenişehir Polis Merkezi’nde memur olarak görev yapan Öner Turan, mesai arkadaşlarından bazılarında korona virüs tespit edilince evde karantina altında alındı. Karantina sürecinin dolması sonrasında görevine dönmeden önce Covid-19 testi yapılan Öner Turan’ın testi pozitif çıktı. Ailesinde de yapılan testte 18 yaşındaki oğlu Enes Turan’da da virüs tespit edildi.

Polis memuru Öner Turan ve oğlu Enes, 10 gün önce Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinde tedavi altına alındı ve virüsü yendikten sonra alkışlar eşliğinde taburcu edildi.

Covid-19 salgını sonrasında birçok hastanın tedavisinin yapıldığını ifade eden Kayseri Şehir Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Klinik Sorumlusu Uzm. Dr. Zehra Beştepe Dursun, “Sıkıntılı süreçleri bir miktar atlatmış olsak da bu günlere geldik. Bugün de bir aileyi taburcu edeceğiz” diyerek şu bilgileri verdi:

“Hastamız 10 gün önce geldiğinde korona virüsün belirgin şikayetleri yoktu. Hastamızın mesleki maruziyetini bilmesek herhangi bir hastaneye başvurmayacak ve virüs tespit edilemeyecekti. Bu hastamız sosyal izolasyona dikkat etmemiş olsa aile içinde bulaşma var ama arkadaş veya akraba ortamında bunu bulaştırabilirdi. Hastalık herhangi bir belirti vermeyebilir ama sosyal izolasyona mutlaka dikkat etmemiz lazım. Hafif baş ağrısı, bulantı veya ufak ateşlenme şikayeti bile olsa hastaneye başvuruda bulunulmalı.”

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...