Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
12 Kasım 2021 11:36

Bacaklarını kaybetti, tazminat yerine hapis cezası aldı

Macaristan’da tren kazasında iki bacağını kaybeden bir kişi açtığı tazminat davasında şoka uğradı. Mahkeme kazadan önce sigorta yaptırdığını belirterek bacaklarını kaybeden şahsa tazminat yerine 2 yıl hapis cezası verdi.

Bacaklarını kaybetti, tazminat yerine hapis cezası aldı
macaristan,tazminat davası,mahkeme,tren kazası,

Macaristan’da tren kazasında bacaklarını kaybeden bir kişi tazminat almak için başvurduğu mahkemeden tazminat yerine 2 yıl hapis cezası aldı.

2014 yılında tren kazasında bacaklarını kaybeden bir kişi, 1 milyar forint (yaklaşık 2,8 milyon euro) tazminat almak için başvurduğu mahkemeden tazminat yerine 2 yıl hapis cezası aldı.

Macaristan’da 2014 yılında Szabolcs-Szatmar-Bereg ilçesinde yer alan Nyircsaszar köyünde Sandor C. isimli şahıs tren kazası sonucu iki bacağını kaybetti. Kazadan sonra 1 milyar forint yaklaşık 2,8 milyon euroluk tazminat davası açtı. Ancak mahkeme şahsa sigorta şirketlerini dolandırmaya çalışmaktan tazminat yerine 2 yıl hapis cezası verdi.

KAZAYI PLANLADI

7 yıl süren dava sonuçlandı. Mahkeme Sandor C.’nin kazayı planladığına hükmetti. Şahsın kazadan önce birçok sigorta şirketine yüksek riskli kaza ve hayat sigortası yaptırdığını belirten mahkeme sigortadan para alabilmek için kendisini trenin altına attığına ve kasten sigorta şirketlerini dolandırmaya çalıştığına karar verdi.

CEZASI ERTELENDİ

Sahtekarlık yaptığı gerekçesiyle iki bacağını da kaybeden 2 yıl hapis cezasına çarptırılan Sandor C.’nin cezası daha önce suç işlemediği için 2 yıl ertelendi. Şahıs eğer iki yıl içinde herhangi bir suç işlerse ertelenen hapis cezasını çekecek.

Mahkemenin kararı karşısında şoka uğrayan adam ve avukatı hakimden karara itiraz için 3 günlük süre istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...