Tgrt Haber
11 Ocak 2020 23:11

Bağdat’ta 4 ayrı patlama: 7 kişi yaralandı

Irak’ın başkenti Bağdat’ta meydana gelen 4 ayrı patlamada 7 kişi yaralandı.

Bağdat’ta 4 ayrı patlama: 7 kişi yaralandı
patlama,,Bağdat,

Irak’ta güvenlik güçleri yaptığı açıklamada, başkent Bağdat’ın doğusundaki el-Meştel bölgesindeki bir market yakınlarında meydana gelen patlamada 1’i kadın olmak üzere 2 kişinin yaralandığını belirtirken, el-Gadir semtinde ise bombalı bir motosikletin patlaması sonucu 2 kişinin yaralandığını kaydetti. Bir diğer patlama ise başkentin doğusundaki el-Belediyat bölgesinde yaşandı. Yol kenarına yerleştirilmiş bombanın patlaması sonucu 1 kadının yaralandığı belirtilirken, Bağdat’ın güneyindeki el-Amil bölgesinde kalabalık bir grubu hedef alan patlamanın ise 2 kişinin yaralanmasına neden olduğunu kaydedildi. Yaralıların çevre hastanelere sevk edildiğini belirtilirken, güvenlik güçlerinin soruşturma başlattığı ifade edildi. 

Patlamaları henüz hiçbir taraf üstlenmezken, Iraklı yetkililer bu gibi terör saldırıların arkasında 2014 - 2017 yılların arasında Irak’ın büyük bir bölümünü işgal eden terör örgütü DEAŞ’ın olduğunu iddia ediyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...