Tgrt Haber
14 Temmuz 2021 14:16

Bahçesine karavan almak istedi, dolandırıcıların tuzağına düştü

İzmir’de Ramazan Çimen telefon uygulaması üzerinden 7 bin liraya satışa çıkarılan karavanı almak isteyince dolandırıldı

Bahçesine karavan almak istedi, dolandırıcıların tuzağına düştü
izmir,,dolandırıcılık,,karavan

İzmir’in Bornova ilçesinde meydana gelen olayda bir şirkette bölge sorumlusu olarak çalışan Ramazan Çimen telefon uygulaması üzerinden görüp beğendiği karavanı almak istedi. İlan sahibi olan kişiyle irtibata geçen Çimen, satın almak için 7 bin liraya satıcıyla anlaştı. Aynı gün satıcıya banka aracılığıyla 2 bin lira kapora, daha sonra fatura karşılığında paranın tamamının istenmesi üzerine 5 bin lira daha gönderen Ramazan Çimen, karavanın teslimi için beklemeye başladı. Satıcı ne karavanı ne de aldığı 7 bin lirayı iade etti. Durum üzerine telefonlarını da cevap alamayan Çimen, şikayetçi oldu.

ÖNCE KAPARO İSTEDİLER

Dolandırıcıların daha önce alışveriş yapan bir belediye çalışanından güven sağlamak için kurum kartının fotoğrafını istedikleri belirtildi. Satış için önce kapora isteyen, daha sonra sistemlerinde bir sıkıntı olduğunu söyleyerek paranın tamamını hesap numarası göndererek dolandırıcıların tuzağına düşen Ramazan Çimen o anları anlattı. 

Çimen şu ifadeleri kullandı:
Bir numara verdiler bana kamyon şoförünün numarası diye, sonra da karavanın kamyona yüklenmiş halde fotoğrafını gönderdiler. O esnada şüphelendim; ama belki hevesten belki de heyecandan idrak edemedim. Konumumu göndermemi istediler gönderdim. Yola çıktım geliyorum dedi. Bekledim gelir diye gelmedi. Aradığımda telefonu açmadılar. Şimdi aynı şekilde devam ediyorlar. Aynı gün akşamına polis merkezine giderek şikayetçi oldum. Ertesi gün telefonları tekrar açtılar, insanlara tekrar yazıyorlar. Tekrar aynı şekilde dolandırmaya çalışıyorlar. İnsanlara Yalova'dayım diyorlar. Nakliye masrafı olacağı için önden ücret istiyorlar ve böyle tuzağa çekiyorlar

“BAŞKASININ CANI YANMASIN”

Tuzağa düşerek parasını kaptıran Çimen, başka insanların da bu tarz dolandırıcıların kurbanı olmaması için bu şahısların bulunmasını istedi. Çimen, "Daha sonra ben başka bir arkadaşımın numarasıyla beni dolandıran kişi veya kişileri yeniden aradım. Telefonu akşam olunca kapatıyorlar. Başka numaralardan mesaj atınca yine cevap veriyorlar aynı şekilde. Arayıp ben olduğumu söylediğimde direk telefonu yüzüme kapatıyorlar. Bu kişiler başka insanları dolandırmaya hala devam ediyorlar. 3 - 5 tane hat almışlar; bunları akşamları kapatıyorlar. İnsanları ikna etmeye çalışıyorlar. Ben paramı kaptırmış olabilirim, bir hata yapmış olabilirim ama her şey, bütün bilgileri, telefon numaraları, IBAN numaraları ortadayken bu adamlar nasıl bulunamıyor? Toplamda 7 bin lira paramı kaptırdım” ifadelerini kullandı

Bahçesine karavan almak istedi, dolandırıcıların tuzağına düştü

Bahçesine karavan almak istedi, dolandırıcıların tuzağına düştü

Bahçesine karavan almak istedi, dolandırıcıların tuzağına düştü

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...