Tgrt Haber
19 Mart 2019 03:57

Bakan Soylu: 'Değerlerimize, kutsallarımıza el atmaya çalışanlar var'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Türkiye üzerine farklı hesaplar yapıldığını belirterek, ”Bu topraklarda yaşamak isteyen, bu toprakları yönetmek isteyen, bu topraklarda bizim güçlü olmamızı istemeyenler, yıllardır bu dünyanın en kıymetli topraklarına göz koyanlar var. Bizde bu dünyada sıkıntı çektirenler yarına umutla bakmamızı engellemek isteyenler var. Değerlerimize, kutsallarımıza el atmaya çalışanlar var.” dedi.

Bakan Soylu: 'Değerlerimize, kutsallarımıza el atmaya çalışanlar var'
bakan soylu,,içişleri bakanı,

Antalya’nın Alanya ilçesine gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, burada Cumhur İttifakı Alanya adayı Adem Murat Yücel'in Mahmutlar Mahallesi'ndeki seçim ofisinin açılışına katıldı. Programa yoğunluğundan dolayı geç katılan Bakan Soylu, vatandaşlardan geç kaldığı için helallik isteyerek konuşmasına başladı. 

“Değerlerimize, kutsallarımıza el atmaya çalışanlar var” 

Türkiye’nin coğrafi olarak değerli bir konumda olduğuna dikkat çeken Bakan Soylu, “Siz de ben de biliyoruz ki biz dünyanın en kıymetli topraklarında yaşıyoruz. Bu topraklarda yaşamak isteyen, bu toprakları yönetmek isteyen, bu topraklarda bizim güçlü olmamızı istemeyen o kadarları var ki; yıllardır bu dünyanın en kıymetli topraklarına göz koyanlar var. Bizde bu dünyada sıkıntı çektirenler yarına umutla bakmamızı engellemek isteyenler var. Değerlerimize, kutsallarımızı el atmaya çalışanlar var.” dedi.

“Bizi hep birbirimize düşürmek istediler” 

Türkiye üzerine farklı hesaplar yapıldığını belirten Soylu, “Gecelik 100'de 8 binlik faizlerle ekonomi düşmanları ile Türkiye'yi darboğaz etmek isteyenler var. Yıllardır bu ülkede 10 yılda bir darbe yaptılar. 1960, 71, 80, 28 Şubat, 27 Nisan ve en son Amerikan uşağı Pensilvanya'daki haini 15 Temmuz'da gerçekleştirmek istediği darbe. Bizi hep birbirimize düşürmek istediler. Bize Amerika'dan, Avrupa'dan parmak sallayarak, ‘ha’ diyerek terbiye etmeye çalıştılar. Huzurunuza tek bir şey için geldim. On yıllardır Türkiye'yi tehdit ederek yoksullaştırmaya çalışan, köklerinden uzaklaştırmaya çalışanlara karşı Alanya Mahmutlar ‘Elif’ gibi durdunuz. 50 gramlık oy pusulası ile beraber Manavgat'ta bir amca yanıma yaklaştı ‘Ben bu ezanların okunmadığı zamanları da biliyorum’ dedi. Bu ülkede Kur'an-ı Kerim okumak isteyen, çocuğuna öğretmek isteyenlere müsaade etmediler. 15 yaşından aşağıdaki çocukları öğretmediler. Bunu hep beraber yaşadık. Bir annenin iki kızını başı açık başörtülü diye birbirinden ayırdılar. Polis arabalarında benzin olmayan Türkiye vardı. 500 milyon dolar para vermedi diye neredeyse emekli maaşlarını veremeyecek bir Türkiye tablosu vardı.” diye konuştu.

Yerel seçimlerde diğer partilerin değişik planlar içerisinde olduğunu söyleyen Bakan Soylu, “Şimdiki oyunları başka. 299 HDP-PKK’lıyı 31 Mart seçimlerinde İyi Parti'nin ve Saadet Partisi’nin listelerinden belediye meclis üyesi yapacaklar. Ben bunu söylüyorum, adam oradan bana diyor ki, ‘İçişleri Bakanı az söylemiş. Biz 300'ün üzerinden isim verdik.’ Bu adam kim, Sezai Temelli diye bir adam. Yüzünde meymenet yok. HDP'nin eş başkanı adam diyor ki; ‘Kürdistan'da biz kazanacağız, batıda da MHP, AK Parti’ye kaybettireceğiz. ’Batıda verilen oylar ne olacak, Cizre'ye, Silopi'ye güç katacak, destek verecek.’ diyor. Bununla da yetinmiyor İstanbul'daki İmamoğlu, Ankara’daki Mahsur Yavaş sen bizim oylarımızla kazanacaksın. Biz bu alacaklarımızı seçim sonunda sizden alacağız’ diyor. Tezgah çok açık. Kılıçdaroğlu, Türkiye’yi tekrar satıyor. Türkiye'nin huzurunu geleceğini. Doğu ve Güneydoğu’da Kürt kardeşlerimiz de var, görüyorlar. Buralarda 24 saat huzur var. Bir anne Alanya'da gecenin bir saatinde komşusuna rahat gidip gelebiliyorsa, Güneydoğu'da da bunu yapabilecek potansiyele sahip. PKK'nın korkusu bunu yapacak, şunu yapacak gelip haraç alacak... Burunlarını çıkarttırmıyoruz, burunlarını.” ifadelerini kullandı.

“31 Mart'ta bütün Alanyalılar destek vererek adeta sandıkları patlatacağız” 

Bakan Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: “Tayyip Erdoğan futbolu iyi biliyor mu, biliyor değil mi? Ayağına top yakışıyor mu? Şimdi Tayyip Erdoğan’ın ayağına topu verin de, şu Kılıçdaroğlu’nun kalesinin doksanına, bir de çatalına çaksın. Şu zillet ittifakının ne olduğunu göstersin. Türkiye huzurunu bulsun. Türkiye ilerlemesini yükselmesini bulsun. Alanya Belediye Başkan Adayımız Adem Murat Yücel benim eski dostum, bir kardeşim. Kendisiyle daha önce de çalışmaktan onur ve gurur duyardım, şimdi yine bu kutlu birliktelik ile birlikte çalışma fırsatı buldum. Kendisi çok kalender, dürüst, çalışkan bir insandır. Alanya onun gibi bir belediye başkanına sahip olduğu, gelecekte de olacağı için çok şanslı. Ben inanıyorum ki başta Mahmutlar olmak üzere tüm Alanya kendisini 31 Mart Yerel Seçimleri'nde tekrar bağrına basacaktır. 5 yıl boyunca çok çalıştı, Alanya'yı bir adım daha öteye götürebilmek için büyük bir gayret ortaya koydu. 31 Mart'ta bütün Alanyalıların destek vererek adeta sandıkları patlatacağına olan inancım tam. Başkanımızı önce Allah'a sonra sizlere emanet ediyorum"

Açılışa AK Parti Antalya milletvekilleri Sena Nur Çelik, İbrahim Aydın, Mustafa Köse, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Alanya Belediye Başkan Adayı MHP’li Adem Murat Yücel ile her iki partinin il ve ilçe teşkilat başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.  

Erdal Anak

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...