Tgrt Haber
15 May 2021 11:37

Baklagillerin kraliçesi... Koparmanın cezası 73 bin lira

Baklagillerin kraliçesi olarak adlandırılan endemik bitki türleri arasında yer alan ve izinsiz koparılmasının cezasının 73 bin TL olduğu öğrenilen eşsiz güzellikteki Eber Sarısı eşsiz güzelliğiyle açtı.

Baklagillerin kraliçesi... Koparmanın cezası 73 bin lira
baklagil,,eber sarısı,,bitki,

Eber Gölü'nde her yıl olduğu gibi bu yılda baharın gelmesi ile Eber Sarısı eşsiz güzelliğiyle açtı.

BAHARIN MÜJDECİSİ

Eber Sarısı'nın açması aynı zamanda baharın ve sıcak havalarında gelmesinin müjdecisi olarak biliniyor.

DOĞAL OLARAK YETİŞİYOR

Sadece Eber ve Akşehir Gölleri çevresinde doğal olarak yetişmekte olan Eber Sarısı, yeryüzündeki yaklaşık 18 bin baklagil türü içerisinde tek çiçekten 3 meyve veren tek türdür.

DÜNYA ÜZERİNDE EŞSİZ BİR ÖNEME SAHİP

Eber Sarısı'nın tek çiçekten 3 meyve vermesi özelliği ile dünya üzerinde eşsiz bir öneme sahip genetik kaynak olarak bilinmektedir.

İLAÇ SANAYİSİNİN GÖZDESİ

İlaç sanayisinde kullanılma potansiyelinede sahip olan Eber Sarısı içerisinde antioksidan ve antimikrobiyal maddeleri bulundurmaktadır. Bu yüzden izinsiz koparma ve taşımanın cezası cep yakıyor. 

73 BİN LİRA CEZA

Baklagillerin kraliçesi olarak adlandırılan endemik bitki türleri arasında yer alan ve izinsiz koparılmasının cezasının 73 bin TL olduğu öğrenildi. Öte yandan, Eber Sarısı'nı görüntülemek isteyen ve her yıl göl kenarına gelen fotoğraf sanatçılarının ise bu yılda kısıtlamaların kalkmasını bekledikleri öğrenildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...