Tgrt Haber
04 Eylül 2021 12:50

Balık avlarken kalbine zıpkın sapladı

İzmir’de kalbine kazara zıpkın saplanan 33 yaşındaki Oğuzhan Sonugür, başarılı geçen ameliyat sonrası sağlığına kavuştu.

Balık avlarken kalbine zıpkın sapladı
izmir,,karaburun,,zıpkın,,sağlık,,doktor,,yaşam,

İzmir’de arkadaşlarıyla balık avlamaya giden vatandaşın kalbine kazara zıpkın saplandı. Kaldırıldığı hastanede ameliyata alınan 33 yaşındaki şahıs sağlığına kavuştu.

Olay Karaburun ilçesinde yaşandı. Oğuzhan Sonugür, arkadaşlarıyla hobi amaçlı balık avlamaya gitti. Sonugür avlanırken elindeki zıpkın kazara kalbine saplandı. Arkadaşları bir süre denizde kalan Sonugür’ü kıyıya çıkarttı. Ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Araştırma Uygulama Hastanesi’ne kaldırıldı. Doktorlar zıpkının 21 santimetre içeriye girdiğini tespit etti.

Zaman karşı yarışan sağlıkçılar kısa sürede hastayı ameliyat için hazırladı. DEÜ Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisinde ameliyata alınan Sonugür, zorlu geçen başarılı ameliyat sonrası yoğun bakıma alındı. Tedavisine bir süre daha devam edilecek.

“HASTA BİZE GELDİĞİ İÇİN ŞANSLI”

Kalbine zıpkın saplanan hastayı ameliyat eden ekipteki doktorlardan Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalından Doç. Dr. Tuğra Gençpınar, çoğu merkezde bu tür ameliyatlar yapılamadığı için hastanın kendilerine geldiği için şanslı oluğunu söyledi.

Balık avlarken kalbine zıpkın sapladı

Zaman karşı yarıştıklarını belirten ve multi sistemle müdahale ederek başarılı bir ameliyat gerçekleştirdiklerini aktaran Doç. Dr. Gençpınar, vakayı meslek hayatlarında az rastlayacakları bir durum olarak değerlendirdi ve zorlu geçen başarılı ameliyatla kalpte ciddi bir onarım yaptıklarını söyledi.

BABADAN DOKTORLARA TEŞEKKÜR

Oğlunu ameliyat eden doktorlara teşekkür eden hastanın babası Rıdvan Sonugür, 112 Acil Servisi ve DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi’nin çabalarıyla oğlunun kurtulduğunu söyledi.

REKTÖRDEN HASTANE ÇALIŞANLARIAN TEBRİK

Hastaya yapılan başarılı ameliyat nedeniyle DEÜ Araştırma Uygulama Hastanesi çalışanlarını tebrik eden DEÜ Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Fedakarca görev yapan sağlık çalışanlarımızla vatandaşlarımıza şifa dağıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Sağlık alanında yetiştirdiğimiz donanımlı bilim insanlarımız ülkemize, bölgemize, İzmir’imize, tüm insanlığa hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Acil serviste hastaya müdahale eden ve ameliyatı gerçekleştiren tüm ekibimizi tebrik ediyor, hastamıza acil şifalar diliyorum” diye konuştu.

Balık avlarken kalbine zıpkın sapladı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...