Tgrt Haber
26 Ağustos 2021 10:35

Barış Pınarı Harekatı'nda Türk askerinden kaçan YPG’li terörist yakalandı

Adana'dan kaçak olarak Resulayn'a geçen İsa Musa İbrahim, Barış Pınarı Harekatı'nda Türk askerinden kaçarak Adana'ya döndü. Saman nakliyatı yaptığı tespit edilen YPG’li terörist, yakalanarak tutuklandı.

Barış Pınarı Harekatı'nda Türk askerinden kaçan YPG’li terörist yakalandı
Barış Pınarı Harekatı,,Suriye,,Adana,,YPG

Adana Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 25 yaşındaki İsa Musa İbrahim isimli YPG’li teröristin Adana’da olduğunu saptadı.

YPG KONTROLÜNDEKİ RESULAYN'A GEÇTİ

Terör ekipleri yaptığı çalışmada zanlının 2015 yılında Suriye’de iç savaştan kaçıp Adana’ya kaçak yollarla gelip saman nakliyatçılığı yaptığı daha sonra ise Resulayn’ın kontrolünün YPG’ye geçmesi üzeri tekrar kaçak yollardan Resulayn’a geçtiğini belirledi.

YPG'NİN UYUYAN HÜCRESİ

Zanlının Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yaptığı Barış Pınarı Harekatı'nda Resulayn’ı alması üzerine kaçak yollardan 2019 yılında yeniden Adana’ya geldiğini, YPG’nin uyuyan hücresi olarak burada yine saman nakliyatı işi yaptığını saptadı.

OPERASYONLA YAKALANDI

Polis, bu saptamaların ardından zanlının Yüreğir ilçesine bağlı Yamaçlı Mahallesinde yaşadığı yeri belirleyerek gerçekleştirdiği operasyonla yakaladı. Emniyete getirilerek sorguya alınan zanlı, suçlamaları kabul etmedi. Zanlı, daha sonra sevk edildiği adliyede tutuklandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...