Tgrt Haber
27 Temmuz 2021 00:49

İzmir'de başörtülü kıza saldıran zanlı tutuklandı

İzmir'de yolda yürüyen başörtülü bir genç kıza sözlü ve fiziki saldırıda bulunan minibüs şoförü tutuklandı, eşi ise ev hapsi kararıyla serbest bırakıldı.

İzmir'de başörtülü kıza saldıran zanlı tutuklandı
İZMİR,BAŞÖRTÜLÜ

İzmir'de yolda geri manevra yaparak 23 yaşındaki R.Y.'ye çarpan minibüs şoförü ve eşi, başörtülü genç kıza hakaret edip fiziki saldırıda bulundu. Başörtüsünün açıldığını ve kendisine tokat atıldığını söyleyen genç kızın şikayeti sonrası minibüs şoförü R.E. ile eşi Y.E. gözaltına alınmıştı. Saldırgan çift hakkındaki soruşturma tamamlandı.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İDDİALARI DOĞRULADI

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheliler hakkında yürütülen soruşturma sonucunda, mağdur R.Y'nin iddialarını destekler nitelikte tanık beyanı ile güvenlik kamerası görüntülerinin ortaya çıktığını bildirdi. Savcılığın açıklamasında, "Şüpheliler, cebir ve tehdit kullanmak suretiyle üzerlerine atılı inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme suçundan yakalanarak gözaltına alınmışlardır" denildi.

ŞOFÖRE TUTUKLAMA, EŞİNE ŞARTLI TAHLİYE

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen çift hakkında karar verildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, şoför R.E.'yi tutuklarken, eşi Y.E. hakkında ev hapsi şartıyla tahliye kararı verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...