Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
05 Ekim 2018 23:03

Batman'da şehit düşen Süleyman Aydın ile ilgili kahreden tesadüf!

Batman'ın Gercüş ilçesinde dün sabah terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda şehit düşen Amasyalı Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın, terör örgütünün şehit ettiği ilk askerimiz olan Jandarma Er Süleyman Aydın ile isim ve soy isim benzerliği yürekleri yaktı.

Batman'da şehit düşen Süleyman Aydın ile ilgili kahreden tesadüf!
batman,,şehit,,süleyman aydın

Batman'ın Gercüş ilçesinde daskeri aracın geçişi sırasında yola tuzaklanan el yapımı patlayıcının teröristler tarafından infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Amasyalı Uzman Çavuş Süleyman Aydın'ın, terör örgütünün şehit ettiği ilk askerimiz olan Jandarma Er Süleyman Aydın ile isim ve soy isim benzerliği yürekleri yaktı.

ŞEHİTLERİN ÖZGEÇMİŞLERİ OKUNDU

Şehit naaşlarının katafalka konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunun ardından şehitlerin özgeçmişi okundu. İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hamit Bal'ın yaptığı konuşmanın ardından, şehitler için dua okundu. Daha sonra da şehit uzman çavuşlar, Ömer Ulus Yiğit İzmir'e, Yahya Şen Kırıkkale'ye, Uğur Göksu Samsun'a ve Süleyman Aydın'ın cenazesi ise Isparta'ya uğurlandı.

AYNI İSİM, AYNI SOY İSİM VE AYNI KADER: SÜLEYMAN AYDIN

Batman'da PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan askerlerden Amasyalı Jandarma Uzman Çavuş Süleyman Aydın, PKK terör örgütünün 34 yıl önce şehit ettiği ilk asker olarak kayıtlara geçen aynı adı ve soyadını taşıdığı şehit er Süleyman Aydın ile aynı kaderi paylaştı.

Terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984'te Siirt'in Eruh ilçesinde şehit ettiği ilk asker olan Süleyman Aydın, memleketi Erzincan'ın Mertekli köyünde defnedilmişti. Aradan geçen 34 yıl sonra bu kez Batman'ın Gercüş ilçesinde PKK'lı teröristlerin önceden yola tuzakladıkları el yapımı patlayıcının zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirmesi sonucu meydana gelen patlamada şehit olan askerlerden birisi de PKK'nin ilk şehit ettiği asker olan Süleyman Aydın ile aynı adı ve soyadı taşıyordu.

CENAZEYE ÇOK SAYIDA VATANDAŞ KATILDI

Şehit Aydın'ın cenazesi memleketi Amasya'nın Suluova ilçesinde cuma namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehitliğe defnedildi. Cenazeye Çalışma Sosyal Hizmet ve Aile Bakan Yardımcısı Ahmet Erdem, Amasya Valisi Osman Varol, AK Parti Amasya milletvekilleri Mustafa Levent Karahocagil ile Hasan Çilez, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Nihat Ergün, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, askeri ve mülki erkan, ailesi, yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

BABANIN EN AĞIR GÜNÜ

Oğlunun cenazesini omzunda taşıyıp sarılı olduğu Türk bayrağını öperek hainleri ağlayıp sevindirmeyeceğini belirten baba Niyazi Aydın'ın ''Oğlum kalk haydi operasyona gideceğiz. Bazen 'beni çaldır' diyordun. Oğlum haydi kalk operasyon saati geldi'' sözleri yürekleri dağladı. Ağabeyinin tabutunun başında ellerini yumruk halinde bekleyen astsubaylık eğitimi süren diğer oğlu Sefa'yı işaret eden Aydın, ''O da jandarma. İki ay sonra Allah izin ederse o da gidiyor inşallah'' diye seslendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...