Tgrt Haber
16 Temmuz 2021 14:27

Bayramda hangi yollar ücretsiz olacak? Bayram'da köprü ücretleri 2021

Milyonlarca vatandaş bayram öncesi yola çıkma hazırlığı yapıyor. Bayram’a sayılı günler kala vatandaşlar, bayram günleri içerisinde İETT, metro, vapur, otobüs gibi toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor. Peki, Bayram’da toplum ulaşım ücretsiz mi? Bayram’da köprü geçiş ücretleri ne kadar?

Bayramda hangi yollar ücretsiz olacak? Bayram'da köprü ücretleri 2021
avrasya tüneli geçiş ücreti 2021,,bayramda hangi yollar ücretsiz,,bayramda toplu taşıma,

Her bayram olduğu gibi bayramı kapsayan süre içerisinde toplu ulaşımda ücretsiz hizmet veriliyordu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 günlük Kurban Bayramı tatilini duyurmasıyla vatandaşlar, tatil planlarını yaptı. Şimdiden yollarda bayram tatili heyecanı yaşanmaya başladı.

Yolculuk için hazırlığını tamamlayanlar, bayramda köprü ve otoyol geçişlerinin ücretli olup olmadığını merak ediyor. Bunların yanı sıra bayramı bulunduğu yerde geçirmek isteyenler ise toplu ulaşım araçlarının ücretsiz olup olmadığını araştırıyor.

BAYRAMDA OTOBÜSLER ÜCRETSİZ Mİ 2021?

İBB’nin bayramda ücretsiz Toplu Ulaşım Uygulaması, geleneksel hale geldi. Bayram’da ücretsiz Toplu Ulaşım Uygulaması, 20 Temmuz - 23 Temmuz tarihleri arasında (4 gün) İBB’ye bağlı şehir içi tüm toplu taşıma araçlarında geçerli olacak. Bunun yanı sıra toplu ulaşımda salgın tedbirlerinin en aza indirildiği ilk bayramda yoğunluk oluşmaması için ek tedbirler alındı.

Buna göre, İETT araçları 19 Temmuz arife günü ile bayramın 2’nci, 3’üncü ve 4’üncü günleri cumartesi günü çalışma planına göre seferlere çıkacak. 20 Temmuz (Bayram’ın 1. günü) ise pazar günü planına göre seferler yapılacak. Metrobüs hattındaki seferler de bayramın ilk günü pazar planına, sonraki günlerde cumartesi planına göre gerçekleştirilecek. Bayram boyunca METRO İSTANBUL cumartesi günü tarifesine göre, ŞEHİR HATLARI AŞ’de pazar günü tarifesine göre hizmet verecek.

BAYRAMDA KÖPRÜLER ÜCRETSİZ Mİ 2021?

Kıta değiştirme imkanı sunan Avrasya Tüneli ile Osmangazi Köprüsü’nün ücretsiz olup olmadığı araştırılıyor. 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde şehir dışına çıkmak isteyen vatandaşlar, köprü, tünel ve otoyollardan geçiş ücreti alınıp alınmayacağını merak ediyor.

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ ÜCRETSİZ Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacağını duyurdu. Bayram boyunca Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi gibi yap işlet devret kapsamındaki köprüler ve otoyollar hariç, diğer köprü ve otoyollardan geçiş ücretsiz sağlanacak. Ücretsiz olacak 15 Temmuz Şehitler ve Fatih Sultan Mehmet Köprülerinde 1.sınıf araçlar için 13.25 TL geçiş ücreti alınıyor. Ücretli olarak hizmet vermeye devam edecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti 27.50 TL ve Osmangazi Köprüsü’nde de 1.sınıf araçlar için geçiş ücreti de 147.50 TL olarak uygulanmaktadır.

Bayramda hangi yollar ücretsiz olacak? Bayram'da köprü ücretleri 2021

AVRASYA TÜNELİ GEÇİŞ ÜCRETİ 2021

1 Şubat 2021 tarihi itibarıyla geçerli olmak üzere Avrasya Tüneli tek yön geçiş ücretleri otomobiller için 46 TL, minibüsler için ise 69 TL olarak belirlendi. Fiyatlara %8 KDV dahil edilirken Avrasya Tüneli’nden yalnızca 1. ve 2. sınıf araçlar geçebiliyor.

Bayramda hangi yollar ücretsiz olacak? Bayram'da köprü ücretleri 2021

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...