Tgrt Haber
24 Eylül 2021 11:39

Son dakika! Bebeğe yanlışlıkla Kovid aşısına savcılıktan soruşturma

Son dakika haberi: 30 günlük bir bebeğe Hepatit-B yerine Kovid-19 aşısı yapıldığı iddiasına Sağlık Bakanlığı'nın ardından İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Son dakika! Bebeğe yanlışlıkla Kovid aşısına savcılıktan soruşturma
izmir cumhuriyet başsavcılığı,kovid aşısı,bebek

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, 30 günlük bebeğe “yanlışlıkla” Kovid-19 aşısı yapan sorumlular hakkında, “Taksirle yaralamaya sebebiyet verme” suçundan resen soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl’ün “Bazı sağlık ocaklarında bebeklere yanlışlıkla korona virüs aşısı yapıldığını” açıklaması, gelen tepkiler üzerine yeni bir açıklama yaparak, “Sadece bir bebeğe yanlış aşı yapıldığını ve çocuğun Ege Üniversitesi Hastanesine getirildiğini, aşının İzmir’de yapılmadığını” belirtmesi üzerine, Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili idari soruşturma başlatmıştı.

Olayla ilgili yeni bir açıklama ise İzmir Cumhuriyet Başsavcılığından geldi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, sorumlu kişiler hakkında “Taksirle yaralamaya sebebiyet verme” suçundan resen soruşturma başlatıldığını duyurdu.

'HEPATİT-B YERİNE BİONTECH YAPILDI'

Aşı takvimine göre 30 günlükken yapılması gereken Hepatit-B aşısı yerine yanlışlıkla BioNTech Kovid-19 aşısının yapıldığı iddia edilen bebeğin ailesinin avukatı yazılı bir açıklamada bulunarak aşının yapılmasından 2-3 saat sonra, müvekkillerinin evine gelen görevlilerin bebeğe Hepatit-B aşısı yerine yanlışlıkla Biontech aşısı uygulandığını ve bebeğin acil olarak hastaneye götürülmesi gerektiğinin söylendiğini aktardı. 

'KALICI BİR SORUN YAŞANIP YAŞANMAYACAĞI BİLİNMİYOR'

Yapılan bilgilendirmenin ardından bebeğin Ege Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisine götürüldüğünü ve hastanede bir hafta süresince takip edildiğini belirten avukat, bebeğin düzenli olarak kan sayımı ve kontrollerinin yapıldığını, ancak bu kontrollerin ne kadar süreceğinin ve aşıdan kaynaklı kalıcı bir sorun yaşanıp yaşanmayacağının bilinmediğini ifade etti. Tıbbi müdahalenin hukuka ve meslek kurallarına aykırı olarak, gerekli özen gösterilmeksizin yapılmasında kusur ve ihmali bulunanlar hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak cezalandırılmalarını talep ettiklerini kaydeden avukat, yasal işlem başlatıldığına dikkat çekti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...