Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
21 Ocak 2022 14:21

Beklenen kar böyle giriş yaptı: İşte ilk görüntüler

Meteoroloji'nin günlerdir uyarılarda bulunduğu kar yağışı Edirne’de etkili olmaya başladı. Yoğun kar yağışıyla ilgili Meteoroloji, AKOM ve AFAD'dan günlerdir uyarılar geliyordu. Uyarıların ardından kar yağışı Edirne'den giriş yaptı. Balkanlara açılan sınır kapısı Hamzabeyli yolunda kar yağışı her yeri beyaza bürüdü.

Beklenen kar böyle giriş yaptı: İşte ilk görüntüler
kar,,edirne,,meteoroloji,,hava durumu,

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan son hava tahminlerine göre, bugün itibariyle Marmara bölgesi başta olmak üzere yurdun batı kesimleri kar yağışına teslim olacak. Edirne'nin Lalapaşa ilçesinin Bulgaristan'a sınır köylerinde sabah saatlerinde başlayan sağanak, yerini kar yağışına bıraktı.

HER YER BEYAZA BÜRÜNDÜ

Etkili olan kar yağışıyla birlikte her yer beyaza büründü. Lalapaşa ilçesinde bulunan Balkanlara açılan sınır kapısı Hamzabeyli yolunda da kar yağışı etkili oluyor.

Beklenen kar böyle giriş yaptı: İşte ilk görüntüler

Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunun trafiğe kapanmaması için karayolları ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. Kar yağışının etkisini artırarak devam edeceği tahmin ediliyor.

Beklenen kar böyle giriş yaptı: İşte ilk görüntüler

AFAD'DAN SOĞUK HAVA VE KAR UYARISI

AFAD tarafından yapılan açıklamada, zorunlu olmadıkça dışarıya çıkılmaması ve dışarı çıkmadan önce hava tahmin raporlarının takip edilmesi uyarısı yapıldı.

AFAD uyarısında, "Devam eden bir tedavi ihtiyacı bulunan vatandaşlarımız, durumlarını bağlı bulundukları illerdeki İl Sağlık Müdürlüğü ile sağlık kuruluşlarına bildirmeli. Çatılarda oluşan buz sarkıtlarından uzak durulmalı. Vücudu sıcak tutacak elbiseler tercih edilmeli. Kayarak düşme tehlikesine karşı yürürken eller cepte tutulmamalı. Küçük ve dengeli adımlarla yürünmeli. Tabanı kaygan olmayan ayakkabılar tercih edilmeli. Cep telefonları bataryası ve varsa mobil şarj ünitesinin şarjları dolu tutulmalı, radyo ve el feneri için yedek pil bulundurulmalı" denildi.

BAKAN SOYLU: TÜM VALİLİKLER UYARILDI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bugün başlaması tahmin edilen kar yağışı ile ilgili tüm valiliklerin tekrar uyarıldığını belirterek, bakanlığa bağlı tüm birimlerin, Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde 24 saat esasına göre teyakkuz haline geçirildiğini açıkladı.

Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün başlayacak olan yoğun kar yağışı ile ilgili tüm valiliklerimiz tekrar uyarıldı. Oluşabilecek olumsuzluklara karşı Valiliklerimiz, İl Özel İdareler, AFAD, GAMER, 112 Acil Çağrı Merkezlerimiz, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz, Ulaştırma Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü ile koordineli şekilde 24 saat esasına göre teyakkuz haline geçirildi” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...