Tgrt Haber
29 Ağustos 2020 16:55

Belçika'da eski Başbakan Danışmanı'ndan Türkiye'ye destek

Eski Belçika Başbakan Danışmanı Koert Debeuf, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin haklı olduğunu bildirdi.

Belçika'da eski Başbakan Danışmanı'ndan Türkiye'ye destek
Belçika,,Eski Belçika Başbakan Danışmanı Koert Debeuf,

Eski Belçika Başbakan Danışmanı Koert Debeuf, Doğu Akdeniz'de Türkiye'nin haklı olduğunu, Yunan iddialarını içeren haritaları orantısız bulduğunu bildirdi.

Brüksel merkezli haber sitesi EUobserver Genel Yayın Yönetmeni Debeuf, sosyal medya hesabından, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler hakkında açıklamalarda bulundu.

Belçika'da eski Başbakan Danışmanı'ndan Türkiye'ye destek

Debeuf, Yunanistan'ın "Münhasır Ekonomik Bölge (MEB)" iddialarını içeren haritayı paylaşarak, "Doğu Akdeniz'deki bu karasuları haritası, Türkiye'nin aslında haklı bir tarafı olduğunu gösteriyor. Yunan karasuları, Türkiye'nin karasularına göre orantısız olmuş." ifadelerini kullandı.

Guy Verhofstadt'ın Belçika'nın başbakanlığını yaptığı dönemde danışmanı ve sözcüsü olan Debeuf, EUobserver yayın yönetmenliğiyle Oxford ve VUB üniversitelerinde çeşitli araştırmalar yapıyor.

Debeuf'un özellikle uluslararası ilişkiler alanında yaptığı çalışmalar dikkati çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...