Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 May 2020 11:14

Belediye personeli hazırladı, vatandaştan tam not aldı

Normalleşme sürecinin en önemli kurallarından biri hiç şüphesiz sosyal mesafe olacak. Mamak Belediyesi bu sürecin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için ilçede bir çok noktaya sosyal mesafeli korona bank yerleştirdi.

Belediye personeli hazırladı, vatandaştan tam not aldı
Mamak Belediyesi,korona bank

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona virüsle mücadele kapsamında yerel yönetimler, önemli bir sorumluluk üstlendi.

Mamak Belediyesi personeli yeni normalleşme sürecine geçilmeden hemen önce belediyenin atölyesinde sosyal mesafeli korona bank hazırladı. İlçede farklı bir çok noktaya yerleştirilen korona banklar vatandaşlardan da tam not aldı. Tasarlanan bankların mesafe aralığına saksı içinde mevsim çiçekleri ekildi ve banklara kalp motifi işlendi.

Belediye personeli hazırladı, vatandaştan tam not aldı

Salgının yavaş yavaş etkisini yitirmeye başladığı bu dönemde yeni düzenlemeler de birbiri ardına geliyor. Virüsün tekrardan yayılmasını önlemek için farklı tedbirler alınmaya başlandı. Bu kapsamda Mamak Belediyesi, marangozhanesinde üretilen mesafeli banklar şehrin en çok tercih edilen alanlarına yerleştirilerek sosyal mesafeye dikkat çekilecek.

Belediye personeli hazırladı, vatandaştan tam not aldı

Boğaziçi Şelale Park içerisinde kurulumu gerçekleşen korona bankları sokağa çıkma serbestliğinde ilk test edenler ise yaşlı çiftler oldu.

Risk gurubunda oldukları için sıklıkla dışarı çıkamadıklarına işaret eden Erkovan çifti, dışarı çıktıklarında bu banklarda oturduklarını söyleyerek, “Çok güzel bu virüs nedeniyle mesafeli oturmak çok güzel bir şey. Evde eşimizle kavga edip duruyorduk. Buraya geldik. Kavga da etmiyoruz, birbirimizi özlüyoruz. Böyle iyi oldu. Bu banklar buraya kondu memnun olduk. Evde sıkılarak geçiyor. Ama şöyle biraz daha yakın olsaydı da el ele tutuşsaydık. Güzel, teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Hayriye ve Murat Kızıl çifti ise bankı faydalı bulduklarını, böylelikle evde aldıkları önlemleri dışarıda da uygulayabildiklerini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...