Tgrt Haber
11 Aralık 2021 19:26

“Ben hayaletim” diyen dolandırıcı adliyede yakayı ele verdi

Konya merkezli 9 ilde başlatılan soruşturma çerçevesinde bilişim sistemlerini dolandırıcılık olarak kullanan şahıslar gözaltına alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen arkadaşlarını kontrol etmeye gelen ve “Ben hayaletim, beni bulamazsınız” mesajı ortaya çıkan şüpheli, yakayı ele vererek adliyede gözaltına alındıktan sonra tutuklandı.

“Ben hayaletim” diyen dolandırıcı adliyede yakayı ele verdi
konya,,dolandırıcılık,,operasyon,

Konya merkezli 9 ilde kurdukları bilişim sistemi ile banka ve kredi kartının kötüye kullanılması, tehdit ve şantaj gibi "siber dolandırıcılık" suçlarını işledikleri tespit edilen 22 şüpheli hakkında soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Konya merkezli 9 ilde düzenlenen operasyonda 18 kişi gözaltına alındı. 18 kişiden 10'u tutuklanarak cezaevine gönderildi. Tutuklanan şüphelilerden A.Ö'nün, hesabı kullanan kişiler arasında olduğunu belirttiği, Mersin'den duruşmanın akıbetini öğrenmek için geldiği değerlendirilen Ö.Ç. dosya Cumhuriyet Savcısının talimatı ile adliyede gözaltına alındı

“BEN HAYALETİM BENİ BULAMAZSINIZ”

Ö.Ç, kullandığı telefonun şifresini vermemekte ısrar ederken, olayın mağduru şüphelinin WhatsApp görüşmesi esnasında "Ben hayaletim, beni sizin devletiniz bulamaz" diye belirten kişinin olabileceğini beyan etti. Şüpheli Ö.Ç, jandarmada, savcılıkta ve nöbetçi mahkemede suçlamaları kabul etmezken, telefon şifresini vermemekte ısrar etmesinden, delilleri karartma ihtimali olduğundan şüphelenilerek tutuklandı. Şahsın tutuklanmasıyla soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 11'e yükseldi.

“Ben hayaletim” diyen dolandırıcı adliyede yakayı ele verdi

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...