Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
30 Kasım 2021 08:55

Biontech duyurdu: Omicron’a karşı aşıyı güncelliyoruz

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına uyarlı koronavirüs aşısı üzerinde çalıştığını duyurdu.

Biontech duyurdu: Omicron’a karşı aşıyı güncelliyoruz
biontech,,pfizer,,aşı,,sağlık,,covid 19,,koronavirüs,,dünya,,omicron varyantı,

Alman biyoteknoloji firması BioNTech, dünyayı etkisi altına almaya başlayan Covid-19’un yeni varyantı Omicron ile ilgili açıklama yaptı.

Omicron varyantını incelemek için laboratuvar testlerini sürdürüldüğünü belirten BioNTech, gerekli olabileceği ihtimaline karşı uyarlanmış bir aşının geliştirilmesi üzerinde de çalışıldığını bildirdi.

Güney Afrika ile Botsvana'da görülen Covid-19 varyantı üzerinde araştırmalara başlandığını daha önce belirten şirket, 26 Ekim’deki açıklamasında mevcut aşıda yeni bir ayarlama gerekip gerekmediğini tespit etmek için de 2 hafta içinde laboratuvar verisi beklediğini ifade etmişti.

Bu verilerin söz konusu varyantın nRNA aşısında "kaçış varyantı" olup olmayacağı konusunda daha fazla bilgi sağlayacağı belirtilen açıklamada, Pfizer ve BioNTech’in 6 haftada aşıda gerekli değişiklikleri yapma ve 100 gün içinde ilk teslimatları yollama kapasitesinin bulunduğu hatırlatılmıştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...