Tgrt Haber
13 Şubat 2020 08:31

Bir çok ilde eğitime kar engeli

Kar yağışının yoğun olduğu bölgelerde okullar bugün tatil edildi.

Bir çok ilde eğitime kar engeli
kar tatili

Karabük ve Safranbolu'da eğitime kar engeli

Karabük ve Safranbolu ilçesinde etkisini arttıran kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitim ve öğretime 1 gün ara verildi. 
Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “İlimizde başlayan ve etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle oluşabilecek don ve buzlanma tehlikesine karşı herhangi bir olumsuzluğa mahal vermemek amacıyla Karabük Merkez ve Safranbolu ilçemizdeki ilk ve orta dereceli okullarda Perşembe günü eğitim ve öğretime ara verilmiştir” denildi. 

Aksaray'da eğitime kar engeli
Aksaray'da etkili olan kar yağışı nedeniyle kent genelinde okullar bugün tatil edildi. 
Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde olumsuz hava şartları ve yoğun kar yağışının etkili olduğu belirtildi. 

Açıklamada, "Devam eden kar yağışı ve yollarda oluşan buzlanma nedeniyle, il genelinde tüm eğitim kurumlarımızda 13 Şubat 2020 Perşembe Günü 1 (bir) gün süre ile tatil edilmiştir. Ayrıca engelli ve hamile kamu personeli de aynı gün idari izinli sayılacaktır." ifadeleri kullanıldı. 

Nevşehir'de eğitime kar engeli
Nevşehir'de gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar  yağışı nedeniyle il genelindeki, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki resmi, özel, örgün ve yaygın eğitim kurumlarının, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinin, özel eğitim kurslarının, 13 Şubat Perşembe günü bir gün süreyle tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile, engelli ve kronik ağır hastalığı olanların da bir gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi.

Kayseri'nin 5 ilçesinde okullar tatil edildi
Kayseri'nin 5 ilçesinde kar nedeniyle eğitim öğretime bugün ara verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, yoğun karın etkili olduğu merkez ilçeler Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar ve İncesu'da 13 Şubat Perşembe günü okullar tatil edildi. 

Söz konusu ilçelerde engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacak.

Bünyan, Felahiye, Sarız, Pınarbaşı, Akkışla ve Özvatan ilçelerindeki okullarda da bugün eğitime ara verildiği duyurulmuştu. 

Kahramanmaraş’ta 9 ilçede okullar tatil edildi 

Kahramanmaraş’ta kar yağışı ve don nedeniyle 9 ilçede okullar tatil edildi. 
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Onikişubat, Dulkadiroğlu, Afşin, Andırın, Çağlayancerit, Ekinözü, Göksun, Nurhak ve Türkoğlu ilçelerinin tamamında bugün eğitim-öğretime bir gün ara verildi. 

Karabük'te eğitime kar engeli

Karabük'te gece saatlerinden itibaren etkisini artıran kar yağışı nedeniyle eğitime merkez ve Safranbolu ilçesinde 1 gün ara verildi. 
Karabük Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle merkez ve Safranbolu ilçesinde, ilk ve orta dereceli okulların, bugün tatil edildiği bildirildi. 
Açıklamada, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelden hamile ve engelli olanların da bir gün süreyle idari izinli sayılacağı kaydedildi. 

Hatay Hassa'da taşımalı eğitime bugün ara verildi 

Hatay'ın Hassa ilçesinde kar yağışı ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildi. 
Alınan bilgiye göre, olumsuz hava koşulları dolayısıyla ilçenin dağlık mahallelerinde ulaşımda sıkıntılar yaşandığı, yollardaki kar ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitime bugün ara verildiği belirtildi. 

Kırşehir'de, şiddetli kar yağışı nedeniyle okullar bir gün tatil edildi 

Kırşehir'de, şiddetli kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlüğüne ara verildi. 
Akşam saatlerinden itibaren şiddetini arttıran kar yağışı nedeniyle eğitime bir günlüğüne ara verildi. Kırşehir Valiliğinden alınan bilgiye göre "Yoğun kar yağışı nedeniyle Valiliğimizce eğitime bir günlüğüne 13.02.2020 Perşembe günü il genelinde eğitime bir günlüğüne ara verilmiştir. Engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır" denildi. 

Batman'da kar nedeniyle eğitime ara verildi
Batman'da kar yağışı nedeniyle eğitime bir gün ara verildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, il genelinde yoğun kar yağışı devam ediyor.

Yağış ve buzlanma nedeniyle il genelinde resmi ve özel okullar ile diğer eğitim kurumları bugün tatil edildi.

Öte yandan, kamu kurumlarında çalışan engelli ile hamileler de idari izinli sayılacak.

Şanlıurfa’da okullar 1 gün daha tatil edildi 

 Şanlıurfa Valiliği, devam eden kar yağışı nedeniyle okulların 1 gün daha tatil edildiğini duyurdu. 
Şanlıurfa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, devam eden kar yağışından dolayı okulların 1 gün daha tatil edildiği duyuruldu. Açıklamada, "Meteorolojik veriler ışığında ilimiz genelinde kar yağışı ve olumsuz hava şartlarının devam edecek olması nedeniyle, il merkezi ve ilçelerimizde kreşler, ilkokul, ortaokul ve liselerde 14 Şubat 2020 Cuma günü de 1 gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Aynı tarihte engelli ve hamile kamu personelimiz de kurumlarınca idari izinli sayılacaktır” denildi. 

Karabük'te iki ilçede daha okullar tatil edildi 

Karabük’ün iki ilçesinde daha kar yağışından kaynaklı yaşanan olumsuz hava koşulları etkili olan soğuklar ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında yer alan okullara 1 gün ara verildi. 
Sabah saatlerinde etkisini tekrar arttıran kar yağışı ve etkili olan soğuklar ve buzlanma nedeniyle Karabük ve Safranbolu ilçesinin ardından Eskipazar ile Eflani ilçesinde de taşıma eğitim kapsamındaki okullara 1 gün ara verildi. Karabük Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Eskipazar ve Eflani ilçelerimizde yaşanan olumsuz hava koşulları etkili olan soğuklar ve buzlanma nedeniyle taşımalı eğitim kapsamında yer alan okullarda 13.02.2020 perşembe günü eğitime bir gün ara verilmiş olup kamu kurumlarında çalışan engelli ve hamile personeller de idari izinli sayılacaklardır kamuoyuna ilanen duyurulur” denildi. 

Şırnak ta eğitime kar engeli 

Şırnak merkez, Beytüşşebap ve Uludere ilçelerinde okullar, yoğun kar yağışı nedeni ile tatil edildi. 
Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada Şırnak merkez, Beytüşşebap ve Uludere’de kar yağışı nedeni ile eğitime 1 gün ata verildiği belirtildi. Açıklamada, kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı ifade edildi. 
Öte yandan, Beytüşşebap’ta yoğun kar yağışı nedeni ile 17 köy yolu ulaşıma kapandı. Ekipler, kapanan yolların açılması için çalışma başlattı. 

Artuklu'da okullar yarın da tatil edildi 

 Mardin merkez Artuklu ilçesinde yoğun kar yağışı sebebiyle eğitime 14 Şubat Cuma günü de ara verildi. 
Artuklu Kaymakamlığından yapılan açıklamada eğitime kar nedeniyle 1 gün daha ara verildiği belirtildi. Açıklamada "İlimizde etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçemize bağlı her seviyedeki okullarda eğitim-öğretime 14 Şubat 2020 tarihinde 1 gün süreyle ara verilmiştir. Öğretmen, öğrenci ve velilerimize saygıyla duyurulur" denildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...