Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 13:54

Bir aydır perişan haldeler: Bitmeyen İSKİ çalışması vatandaşı ve esnafı bezdirdi

İstanbul Küçükçekmece’de bir sokakta İSKİ tarafından başlatılan kazı çalışması 1 aydır bitmek bilmeyince hem vatandaş hem de esnaf canından bezdirdi.

Bir aydır perişan haldeler: Bitmeyen İSKİ çalışması vatandaşı ve esnafı bezdirdi
istanbul,küçükçekmece,iski,çalışma

İstanbul Küçükçekmece’de 1 aydır bitmeyen İSKİ çalışması vatandaş ve çevre esnafın tepkisine yol açtı. Esnaf, çalışmalar nedeniyle araçlarıyla sokağa giremezken, kadınlar ise çocuk arabalarıyla yolda yürürken adeta çile çekiyor.

İSKİ, Küçükçekmece Kanarya Mahallesi Huzur Sokak’ta kazı çalışması başlattı. Araç trafiğine kapatılan ve bir aydır bitmeyen çalışma vatandaşları ve çevre esnafını bezdirdi. Kaldırıma konan taşlar ve oluşan çukurlar nedeniyle bölge sakinleri yürümekte zorluk çekiyor. Esnaflar ise kazı çalışması nedeniyle araçlarıyla sokağa giremedikleri için tepki gösteriyor. Bebek arabalarıyla sokakta yürümeye çalışan kadınlar için ise kazı çalışması tam bir çile haline dönüştü. Çalışmaların yavaş ilerlediğini iddia eden çevre sakinleri ise bir an önce bitmesini istedi.

ESNAF KAZI ÇALIŞMASINDAN DERTLİ

Bir aydır bu durumda olduklarını ve çektiklerinin çile olduğunu vurgulayan sokakta tekstil işiyle uğraşan esnaf Mehmet Bora, dükkanına mal getirip götürememekten dert yandı.

Lokanta esnafı Selman Ece ise çalışmadan dolayı oluşan toz ve çamurdan sitem ederek, “Sözde yapıyorlar. Gidiyorlar yukarıya kadar, gelip baştan bir daha yıkıyorlar, bunların amacı nedir bilmiyoruz. Soruyoruz, yetkili kim tam olarak ne zaman bitecek bilelim. Yetkili yok diyorlar” dedi. Çalışma yüzünden kavga bile yaşandığını aktaran Ece, “İki üç tane kaza oldu. Bu sabah geldim arabam kaldı, iki üç kişi geldi zor arabayı çıkardık. Millet telefon açıyor, İSKİ’ye açıyor, kimse ilgilenmiyor. Kim ilgileniyorsa lütfen bir an önce bu mağduriyeti gidersin” şeklinde konuştu.

Bir aydır perişan haldeler: Bitmeyen İSKİ çalışması vatandaşı ve esnafı bezdirdi

‘YETKİLİLER İLGİLENMİYOR’

Evindeki yaşlı ve hastaları doktora götürürken sokağın başına kadar yürümek zorunda kaldığını belirten Servet Aslan isimli vatandaş ise durumu birçok kez yetkililer bildirdiğini ancak sorunu çözeceklerini söylemelerine rağmen ilgilenmediklerini söyledi.

Bir aydır perişan haldeler: Bitmeyen İSKİ çalışması vatandaşı ve esnafı bezdirdi

MİLENYUMDA ÇAMUR İÇERİSİNDEYİZ

Milenyum çağında çamur içinde kaldıklarını ve ambulansın bile sokağa giremeyeceğini belirten Aslan, “Binaların içi çamur dolmuş. Her halde bir on sefer şikayet ettim, her defasında yetkililere söyleneceği söylendi ama hiçbir sonuç alamadık. Yaşlılar var, bebek arabası olan insanlar var, kadınlar çocuklar var. Ne arabalar geçebiliyor, ambulans dahi giremez şu sokağa” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...