Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
18 Ekim 2021 06:46

Bitter çikolatanın bilinmeyen faydaları

Çikolata dünyada en çok tercih edilen besinler arasında yer alıyor. İçerisinde sağlığa zararlı yağ ve kimyasal katkılar olmadan saf kakaodan üretilen bitter çikolatanın faydaları.

Bitter çikolatanın bilinmeyen faydaları
bitter,bitter çikolata,sağlık

Çikolata dünyada en çok tercih edilen ve sevilen besinler arasında yer alıyor. Bitter çikolata ise saf kakaodan üretilen bir çikolata türü. Özellikle içerisinde sağlığa zararlı yağlar, rafine karbonhidratları kimyasal katkılar eklenmeden üretilmesinden dolayı pek çok faydası bulunuyor.

Örneğin her gün bir fincan şekersiz Türk kahvesi ve bir kare bitter çikolata, hem kan şekerini dengeler hem de cilde ışıltı verir.

- Kakaonun kendisi bir antioksidandır ve aynı zamanda flavonoid açısından da zengindir. Flavonoidler, yüzünüzün genç görünmesini sağlayan A, B1, C, D ve E vitaminleriyle doludur.

- Bitter çikolatadaki flavonoidler ve polifenoller cildi güneşin zararlı UV ışınlarından koruyabilir ve böylece güneş lekelerini ve ciltle ilişkili diğer hasarları önleyebilir.

- Taze bir bebek yumuşaklığı tabakası ortaya çıkarmak için ölü deri hücrelerinin soyulmasına yardımcı olan kafein de içerir. Aynı zamanda sizi cilt kanserinden kurtarmaya yardımcı olabilir.

- Kalın ve besleyici saçlara sahip olmanıza da yine tüketeceğiniz bitter çikolata katkı sağlayacaktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...