Tgrt Haber
27 Ocak 2022 16:22

Doktorları bile şaşkına çevirdi: Böbreğinden 1.200 adet taş çıkarıldı

Sakarya’da 69 yaşındaki bir adamın böbreğinden sırtına açılan delik aracılığıyla tam 200 gram ağırlığında 1.200 adet taş çıkarıldı.

Doktorları bile şaşkına çevirdi: Böbreğinden 1.200 adet taş çıkarıldı
Sakarya,Böbrek,Hastane,Doktor

Sakarya’da 69 yaşındaki Samet Saraç isimli vatandaş, böbrek ağrısı nedeniyle hastaneye başvurdu. Doktorlar tarafından yapılan kontroller sonrası Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin üroloji kliniğinde ameliyata alındı.

Başhekim Doç. Dr. Fikret Halis, Op. Dr. Recep Burak Değimentepe, Dr. Burak Uysal, Dr. Safa Arslan ile Hemşire Elif Kurtay ve Hemşire Elif Bilgen tarafından ‘Perkütan Nefrolitotomi’ tekniği uygulanarak, hastanın sırt bölgesinden 1 santimetrelik delik açıldı.

Doktorları bile şaşkına çeviren olayda, hastanın böbreklerinde 200 gram ağırlığında 1.200’den fazla taş çıkarıldı. Ameliyat sonrası Saraç, hastanede doktorların gözetiminde 3 gün kaldıktan sonra taburcu edildi.

“TÜM BÖBREĞİ TAŞLA ÇEVRİLİ HALDEYDİ”

Ameliyatta uygulanan teknik hakkında açıklamalarda bulunan Hastane Başhekimi Doç. Dr. Fikret Halis, şu ifadeleri kullandı:
“Eğer farkına varılmazsa zamanla hastalarda böbrek yetmezliğine kadar ilerleyebiliyor bu hastalık. Ameliyat ettiğimiz iki hastamızın da tüm böbreği taşla çevrili haldeydi. Kapalı yöntemle sırt bölgesinden 1 santimetrelik bir kesiyle girerek hastalarımızın tüm taşlarını tek seferde çıkartıyoruz.”

“HİÇBİR AĞRIM SIZIM YOK, ÖZEL BİR AMELİYAT OLDU”

Samet Saraç ise, “200 gram taş çıkarttılar, çok iyi geçti ameliyatım. Zaten ameliyathaneye gidene kadar da moralim çok iyiydi, oradan sonra da bir sorun yok. Hiçbir ağrım sızım yok, özel bir ameliyat oldu ve burada sağ olsunlar çok fazla ilgilendiler, çok titizlikle yaptılar. Allah hepsinden, hastanede çalışan herkesten razı olsun.” şeklinde konuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...