Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
31 Temmuz 2021 14:00

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu

Bodrum’da yerleşim yerine yakın bölgede yangın çıktı. Yangın sırasında ormanlık alandan gelen patlama sesi dikkat çekti. Yangın kısa sürede büyüdü. Mahallenin boşaltılması için anons yapılıyor

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu
bodrum,yangın,patlama

​Muğla’nın Bodrum ilçesinde öğle saatlerinde yerleşim yerine yakın bölgede yangın çıktı.

PATLAMA SESİ DİKKAT ÇEKTİ

Kısa sürede büyüyen yangında ormanlık alandan patlama sesinin gelmesi dikkat çekti. Yangın, saat 13.00 sıralarında Kumbahçe Mahallesi'nin yukarı kısmında evlere yakın bir bölgede başladı.

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu

Kısa sürede büyüyen yangın çevreye yayılmaya başladı. Yangını söndürmek için ekipler bölgeye sevk edilirken, hava ve arazi şartlarının olumsuz olduğu bölgede yangın hızla yayılıyor.

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu

Kısa sürede olay yerine gelen ekipler söndürme çalışmalarına başlarken, alevlere helikopter ile de müdahale ediliyor. İçmeler Mevkii’ne doğru yaklaşan yangın otel ve evleri tehdit edecek boyuta ulaştı.

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyulduOTEL VE EVLER BOŞALTILIYOR

Rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyük bir alana yayılan yangın nedeniyle yetkililer ses sistemleri vasıtasıyla mahalledeki otel ve evlerin boşaltılması yönünde sık sık uyarı anonsları yapıyor.

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu

Otellerde konaklayan yerli ve yabancı turistler panik halinde iskelelerde kendilerini bölgeden uzaklaştıracak tekneleri beklerken, sahil güvenlik ekipleri başta olmak üzere diğer özel tekne ve yatların destek verdiği tahliye çalışmalarında vatandaşlar deniz yolu ile bölgeden uzaklaştırılmaya başlandı.

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu
Kumbahçe Kooperatifi Başkanı Vahap Özkan tüm kooperatif teknelerinin bölgeye çağrıldığını ifade ederek bölgedeki vatandaşların yangından etkilenmemeleri için ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Bodrum'da yangın: Patlama sesi duyulduBodrum'da yangın: Patlama sesi duyuldu

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...