Tgrt Haber
24 Ocak 2022 06:32

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

Etkisini gösteren kar yağışı sonrasında TEM Otoyolu Düzce-Bolu geçişinde yaşanan yoğun tipi sebebiyle yaklaşık 17 kilometrelik araç kuyruğu oluştu. Uzun araç kuyruklarında mahsur kalan vatandaşlara gönüllüler yardıma koşarken kimi vatandaş çadır kurarak kimisi ise aracında ısınmaya çalıştı. Yapılan çalışmalar sonrasında İstanbul ile Ankara arasında D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldı.

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı
Bolu Tüneli,araç,kuyruk,düzce

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü (KGM), İstanbul-Ankara D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu'nun her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldığını bildirdi. KGM'den yapılan açıklamada, önemli kara yolu güzergahlarında güncel yol durumu paylaşıldı. Buna göre, İstanbul-Ankara arasında D-100 Devlet Yolu ve TEM Otoyolu her iki yönde tüm araçlar için trafiğe açıldı.

YOLLARDA SON DURUM

Heyelan nedeniyle kapanan Antalya-Mersin yolu Gazipaşa-Anamur kesimi ile Bingöl-Erzurum yolunda da ulaşım sağlandı.  Konya'yı Ankara, Aksaray ve Karaman'a bağlayan yollar trafiğe açılırken, Antalya yönü ulaşıma kapatıldı. Bursa-Karacabey yolunda tır trafiğine izin verilmiyor. Gerede ile Düzce arası yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Kangal-Divriği-Arapgir ile Kangal-Gürün yolları da ulaşıma kapatılırken, Sivas-Erzincan yolu tır hariç araç trafiğine açıldı.

ANKARA YÖNÜNE KONTROLLÜ OLARAK TRAFİĞE AÇILDI

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde, İstanbul yönünün ardından Ankara istikameti de kontrollü olarak trafiğe açıldı. Yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle çok sayıda tırın kayması sonucu ulaşıma kapanan Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dağı Tüneli kesiminde ekipler yoğun çalışma yürütüyor.

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

MİSAFİR EDİLEN 415 KİŞİ GİDECEKLERE YERLERE GÖNDERİLMEYE BAŞLANDI

Karayolları ekiplerinin kar küreme, tuzlama ve temizlik çalışması sonucu gece saatlerinde otoyolun Bolu Dağı Tüneli İstanbul yönünün kısmen ulaşıma açılmasının ardından Ankara istikametinde de trafik akışı kontrollü sağlanmaya başlandı. Bölgede, kara yolları ve trafik ekipleri çalışmalarını sürdürüyor. Ayrıca Düzce'de kar nedeniyle yolda kalan ve yurtlarda misafir edilen 415 kişi gidecekleri yerlere gönderilmeye başlandı. Otoyolun Sakarya kesiminde ise Ankara istikametine geçişlerine izin verilmeyen ve D-100 kara yoluna yönlendirilen araçlar, çalışmaların ardından bu güzergahı kullanabilecek.

SON 25 YILIN EN YÜKSEK KARI

Vali Atay, yetkililerle sürekli görüşme halinde olduklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bölgede kar ve tipinin durması bekleniyor. Orada çalışan arkadaşlarımız da çok zor şartlar altında çalışıyor. Doğa olayı yaşıyoruz, bunun nimeti de var, külfeti de var. Dünyanın her tarafında doğa olayları oluyor. Bu, devletin ya da çalışanların herhangi bir eksikliğinden kaynaklı bir şey değil. Kar yağışının çok aşırı derecede olması, mevsim normallerinin çok üzerinde olması, son 25 yılın ortalama yağışının da üzerinde olmasından kaynaklı bir süreçle karşı karşıyayız. Burada vatandaşlarımız yetkililerin uyarılarını dikkatle dinleyecekler. Biz uyarılarımızı yapıyoruz, yapmaya devam edeceğiz. Her türlü tedbir alınmasına rağmen maalesef böyle olumsuzluklar olabiliyor. Allah kaza bela vermesin."

Bütün dertlerinin trafik kazaları yaşanmasının önüne geçmek olduğunu vurgulayan Atay, "Vatandaşlarımız herhangi bir özel durumları varsa mutlaka 112'ye bildirsin. Gelen tüm ihbarları arkadaşlarımız çok dikkatli şekilde değerlendirecekler ve mutlaka geri dönüş yapılacaktır." dedi.

GÖNÜLLÜLER YARDIMA KOŞTU

Düzce-Ankara arası otoyol ve devlet yolunun yoğun kar ile tipiden dolayı ulaşıma kapanmasının ardından özellikle Bolu Dağı kesimi viyadükler ile tünel geçişi üzerinde kalan araçlardaki vatandaşların yardımına AFAD, Türk Kızılay ve gönüllüler yardım dernekleri koşuyor.

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

MAHSUR KALAN AİLE ÇADIR KURDU

Bolu’da, yoğun kar yağışı sebebiyle trafiğe kapatılan TEM Otoyolu’nda mahsur kalan bir aile yola çadır kurarak ısınmaya çalıştı.

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

Bolu Tüneli tıkandı! Araç kuyruğu Düzce’ye kadar ulaştı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...