Tgrt Haber
19 Ocak 2022 11:58

Son dakika! Türkiye kara teslim: Gaziantep'ten sonra Bolu'da da TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı

Son dakika haberi: Bolu’da etkili olan kar yağışı nedeniyle buzlanma sonrası makaslayan çok sayıda TIR ulaşımda aksamalara neden oldu. Kayan TIR'lar Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünü ulaşıma kapattı.

Son dakika! Türkiye kara teslim: Gaziantep'ten sonra Bolu'da da TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı
Son dakika,Bolu,Otoyol

Türkiye'de etkili olan kar yağışı birçok kentte hayatı olumsuz etkiliyor. Gaziantep'te gece saatlerinde bastıran kar yağışı sonucu çok sayıda kişi yollarda mahsur durumda kalmıştı. Jandarma bölgede yiyecek dağıtmaya başlarken, Vali Davut Gül, 2 bin 800 kişinin kurtarıldığını açıklamıştı.

Bolu'da da etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu. Kar yapışı, Anadolu Otoyolu ve D-100 kara yolunda tipi şeklinde etkisini sürdürüyor. Kar kalınlığının 60 santimetreyi geçti. Kar fırtınası Kaynaşlı, Bakacak, Darıyeri Hasanbey, Karanlıkdere ve Sarıçökek mevkilerinde etkisin arttırdı. Ekipler kontrollerini sıklaştırırken, D-100 kara yolundan ağır tonajlı araçların geçişine izin verilmiyor. 

Anadolu Otoyolu'nda ise ağır tonajlı araçların kontrollü geçişi sağlanıyor. Karayolları ekipleri, otoyolda ve D-100 kara yolunda kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor. Trafik polisleri de sürücüleri kar yağışı ve buzlanmaya karşı uyarıyor.

BOLU ANKARA YOLU ULAŞIMA KAPANDI

Bolu'da Doğu Gişeleri ile Yeniçağa arasında yoğun kar yağışı ile buzlanma sonrası çok sayıda TIR kaydı. Kayan TIR'lar Anadolu Otoyolu'nun Ankara yönünü ulaşıma kapattı. Öte yandan Bolu'da TEM Otoyolu’nda kar yağışından dolayı yoldan çıkarak bariyerlere çarpan otobüste kapılar açılmayınca mahsur kalan 27 yolcu, ekiplerin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

Son dakika! Türkiye kara teslim: Gaziantep'ten sonra Bolu'da da TEM Otoyolu ulaşıma kapatıldı
Bolu’da, TEM Otoyolu’nda meydana gelen trafik kazaları sebebiyle saatlerce araçlarında beklemek zorunda kalan vatandaşların yardımına Kızılay ekipleri yetişti.

KARADENİZ'DE DE ULAŞIM DURDU

Karadeniz Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı nedeniyle 1644 köy ve mahalle yolu, ulaşıma kapandı. Trabzon, Rize, Bayburt, Gümüşhane, Ordu, Artvin, Giresun, Samsun ve Sinop'ta ise eğitime ara verildi.

SERDUVAL GEÇİDİ'NDE GEÇİŞ İZNİ YOK

Akdeniz Bölgesini İç Anadolu Bölgesine bağlayan Mersin'in Mut ilçesindeki Sertavul Geçidi'nde dünden bu yana yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kar lastiği ve zincirsiz araçların geçişine izin verilmiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...