Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
24 Temmuz 2021 15:28

Yargıtay'dan boşanmış ebeveynler için emsal karar

Yargıtay'dan boşanmış aileler için emsal bir karar çıktı. Karara göre anne ve babalar dini bayramlarda çocuklarını dönüşümlü olarak görebilecek.

Yargıtay'dan boşanmış ebeveynler için emsal karar
yargıtay,dava,boşanmış,vekalet,ebeveyn,anne,baba

Yargıtay’dan boşanmış ebeveynler için emsal bir karar çıktı.

Karara göre boşanmış çiftler dini bayramlarda çocuklarını dönüşümlü olarak görebilecek. Yani çocuklarının velayeti eski eşlerinde olan anne ve babalar evlatlarını yalnızca bayramın 2. günlerinde görmek zorunda kalmayacak.

Emsal karara öre; örneğin 2021 yılında çocuk Kurban Bayramı süresince babasıyla, Ramazan Bayramı süresince de annesiyle görüşecek. 2022 yılında da çocuk Kurban Bayramı süresince annesiyle, Ramazan Bayramı süresince de babasıyla görüşecek.

Yargıtay’ın kararını değerlendiren Babasız Bırakılan Çocuklar Derneği Bşk. Yardımcısı Hüsnü Kutluay, “Tek yılları ve çift yılları anne baba arasında bölüştüren bir karar ortaya çıktı. Bundan sonra velayet davalarında kullanılabilecek bir karar” dedi.

Yargıtay'dan boşanmış ebeveynler için emsal karar

KARAR BABALARI SEVİNDİRDİ

Karar bu konuda mağdur olan babaları çok sevindirdi. Kutluay, konuyla ilgili şunları söyledi: Ben evladımla, boşandığımdan beri bir kere bayram namazına gidemedim. Benim gibi çok fazla insan var. Çocukların uzaktaki ebeveynleri ile birlikte geçirebildikleri bayram sabahı oldu. Bu bir daha ancak 36 yıl sonra yaşanacak. O zaman çocuk olmayacaklar zaten.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...