Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
26 Ekim 2021 12:33

Böyle yardım mı olur? Kolileri açınca şoke oldular

Adana'da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için giysi ve gıda yardımı toplayan bir grup, yardım kolilerini açtıklarında gördükleri manzara karşısında şoke oldular. Çocuklar için gönderilen oyuncak kutusunun içinde kırık bardak, yırtık giysi, çöp, plaket ve bıçak bulan kişi 'Bunun bir mantığını çözemiyorum' dedi.

Böyle yardım mı olur? Kolileri açınca şoke oldular
adana,yardım kolisi,ihtiyaç sahibi,bıçak,yırtık giysi

Adana’da ihtiyaç sahibi vatandaşlar için topladıkları yardım kolisinde kırık bardak, yırtık giysi, çöp, plaket ve bıçak bulan bir grup hayırsever, olay karşısında şaşkına döndü.

Ogün Sever Okur, kentte ihtiyaç sahipleri için yardım toplamaya karar verdi. Sosyal medya hesabından ihtiyaç sahipleri için kıyafet, çocuklar içinde oyuncak yardımı başlattığını duyuran Okur’a birçok vatandaş ulaştı.

Böyle yardım mı olur? Kolileri açınca şoke oldular
Çocuklar için gönderilen kıyafetlerin çoğunun yırtık olduğu görülüyor.

KOLİLERİ EVLERDEN TOPLADI

Vatandaşların evlerine giderek kolileri alan Okur, daha sonra dağıtımın kolay olması için eşyaları arkadaşlarıyla birlikte gruplandırmaya başladı. Çocuklar için oyuncak ve kıyafet kutusu sanarak paketi açan Okur, koli içinden çıkan kırık bardak, yırtık kıyafet, bir miktar çöp, plaket, teki olmayan ayakkabı ve bıçak karşısında şok oldu.

"KARŞILAŞTIĞIM MANZARALAR ÇOK KÖTÜ"

Tek isteğinin ihtiyaç sahiplerine yardım yapmak olduğunu söyleyen Okur, “İnsanlardan kullanmadıkları kıyafetlerini alıp ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmada köprü olmak istiyorum. Fakat karşılaştığım bazı manzaralar çok kötü. Çocuk kıyafetlerinin, oyuncaklarının içinden kırık bardak, yırtık kıyafet, çöp, plaket ve bıçak çıktı. Bunun bir mantığını çözemiyorum” diye konuştu.

Böyle yardım mı olur? Kolileri açınca şoke oldular
Yardım toplayan hayırsever, bunları gönderen kişilerin sağlıklı bireyler olmadıklarına dikkat çekti.

"HEM ZAMAN KAYBI HEM TEHLİKELİ"

İnsanlardan empati beklediğini söyleyen Okur, olayı şu ifadelerle anlattı: "Bunları ne yazık ki insanlara vermemiz mümkün değil ve bizim için hem zaman kaybı hem de tehlikeli. Biz iyi niyetle kıyafetleri koliden çıkartıyoruz ama yaralanabiliriz de. Kırık bardağın gönderilmesinin bir anlamı yok."

Böyle yardım mı olur? Kolileri açınca şoke oldular
Ogün Sever Okur, bunları yollayan kişilerin elini vicdanına koymasını istedi.

"EVLERİNDEKİ ÇÖPLERİ BİZE TAŞITTIRIYORLAR"

"Bu sağlıklı bir insanın yapabileceği bir şey değil. Evlerindeki çöpleri bize taşıttırıyorlar gibime geliyor. Onları yollayan kişilerin empati yapmasını istiyorum. En ufak bir düşünce yeterli olacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...