Tgrt Haber
04 Ocak 2022 09:49

Yargıtay kararını verdi: Bu ifadeler artık küfür ve hakaret sayılmayacak

Bir kamu kurumunda görevlilerle tartışan ve 'Size de kurumunuza da başlarım' diyen genç, hakaret ettiği gerekçesiyle mahkumiyete çarptırıldı. Karara itiraz eden genç Yargıtay'a gidince Yüksek Mahkeme, bu ifadelerin hakaret veya küfür olmadığına hükmetti.

Yargıtay kararını verdi: Bu ifadeler artık küfür ve hakaret sayılmayacak
yargıtay,,küfür,,hakaret,,kamu kurumu,

Bir devlet kurumunda kamu görevlileriyle tartıştıktan sonra öfkenelenip 'Size de kurumunuza da başlarım' diyen genç hakkında, memurların şikayeti üzerine soruşturma başlatıldı. 'Hakaret' suçundan Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan sanık, suçlu bulundu.

'YASAYA AYKIRI' DEYİP TEMYİZ ETTİ

Aldığı cezanın yasaya aykırı olduğunu belirten sanık, kararı temyiz edince devreye Yargıtay 2. Ceza Dairesi girdi. Yüksek Mahkeme; sanığın, memurlara sarf ettiği ‘Size de kurumunuza da başlarım ulan’ sözlerinin hakaret içerikli olmadığına hükmetti.

"KABA AMA RENCİDE EDİCİ BOYUTTA DEĞİL"

Kararda şu ifadelere yer verildi: "Hakaret fiillerinin cezalandırılmasıyla korunan hukuki değer, kişilerin onur, şeref ve saygınlığı olup, bu suçun oluşabilmesi için, davranışın kişiyi küçük düşürmeye matuf olarak gerçekleşmesi gerekmektedir. Kişilere yönelik her türlü ağır eleştiri veya rahatsız edici sözlerin hakaret suçu bağlamında değerlendirilmemesi, sözlerin açıkça, onur, şeref, ve saygınlığı rencide edebilecek nitelikte somut bir fiil veya olgu isnadını veya sövmek fiilini oluşturması gerekmektedir."

"Sanığın müştekilere söylediği ‘size de kurumunuza başlarım lan’ şeklinde kaba hitap tarzı niteliğindeki sözlerin, müştekilerin onur, şeref ve saygınlığını rencide edici boyutta olmaması nedeniyle hakaret suçunun unsurlarının oluşmadığı gözetilmeden, sanığın beraati yerine mahkumiyetine karar verilmesi yasaya aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile hükmedilmiştir"

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...