Tgrt Haber
09 Ekim 2021 08:33

Bu okulda herkes akraba: Adaş ve soydaş öğrencilere sıfatlı çözüm

Siirt’teki köy okulunun 115 öğrencisi akraba. 16 Muhammed, 3 Rabia, 3 Elif var. Öğretmenler, soyadlar da aynı olunca çocukları ‘esmer, sarışın’ gibi sıfatlarla çağırıyor.

Bu okulda herkes akraba: Adaş ve soydaş öğrencilere sıfatlı çözüm
siirt,,okul,,köy,,eğitim,,öğrenci,

Siirt'teki bir köy okulunda 115 öğrenci akraba. Hâl böyle olunca adlar karışıyor. Öğretmenler ise çocuklara “esmer”, “sarışın” gibi sıfatlarla sesleniyor.

Siirt'in Kurtalan ilçesine bağlı 725 nüfuslu Aksöğüt köyünde imam Mehmet Şafi Sevcan dışında herkes akraba. Bu sebeple 724 kişinin de soyadı "Yeşilyurt". Köyde isim benzerliği sebebiyle en çok karışıklığın yaşandığı yer ise Aksöğüt İlk ve Ortaokulu. Öğretmenler, 115 öğrencinin "Yeşilyurt" soyadını taşıması ve bazılarının isimlerinin de aynı olması sebebiyle güçlük çekiyor.

Bu okulda herkes akraba: Adaş ve soydaş öğrencilere sıfatlı çözüm

BU OKULDA HERKES AKRABA

Aynı soyadına sahip öğrencilerden 16'sının ismi Muhammed, üçünün Rabia, üçünün Elif, ikişer öğrencinin de Gamze, Halime ve Hüseyin. Gerek derslerde gerekse sınavlarda zorlanan öğretmenler, çözümü aynı isimdeki öğrencilere "esmer", "sarışın", "küçük", "büyük" gibi fiziki özelliklerine göre sıfatlarla seslenmekte buldu.

ADAŞ VE SOYDAŞ ÖĞRENCİLERE SIFATLI ÇÖZÜM

Üç yıldır okulda görev yapan sınıf öğretmeni Leylâ Akkuş "İlk zamanlarımda çok zorlandım. Birinin adını söylüyordum beş kişi bakıyordu. Sınavlarda öğrenciyi yazısına göre ayırt etmeye çalışıyordum. Velileri de karıştırıyordum ama tanıdıkça bu problem ortada kalktı" dedi. Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Çiğdem Demir de "Sınıfımda dört Muhammed adlı öğrenci var, hepsi de sarışın. Bu yüzden 'sarışın', 'esmer' diye çağıramıyorum. Ben de hepsini farklı yerlere oturtarak çözüm bulmaya çalıştım" ifadelerini kullandı. Öğrenciler ise isim karışıklığının sınıfta gülüşmelere sebep olduğunu, bu durumun hoşlarına gittiğini söyledi.

Bu okulda herkes akraba: Adaş ve soydaş öğrencilere sıfatlı çözüm

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...