Tgrt Haber
11 Ekim 2021 17:41

Ellerini, ayaklarını kullanamayan, konuşamayan genç iki üniversite birden okuyor

Serebral Palsi hastalığıyla dünyaya gelen ve ellerini, ayaklarını kullanamayan, konuşamayan Berke Öz, azmin hikayesini yazdı. Hastalığını hiçbir zaman önünde engel olarak görmeyen Öz, burnu ve dudakları aracılığıyla hallettiği işleri ile iki üniversite birden okuyor.

Ellerini, ayaklarını kullanamayan, konuşamayan genç iki üniversite birden okuyor
serebral palsi,üniversite,engel,edirne

Serebral Palsi hastası 21 yaşındaki Berke Öz, doğumu esnasında kordon dolanması sebebiyle Serebral Palsi hastalığı ile dünyaya geldi. Elleri ve ayakları tutmayan, tam konuşamayan Öz, yine de mücadelesinden asla vazgeçmeyerek hayata sarıldı. Hali hazırda iki üniversite birden okuyan Öz'ün azmi, herkesi kendisine hayran bıraktı.

Oğlunun Serebral Palsi hastalarına örnek olduğunu anlatan baba Yakup Öz, oğlunun doğum esnasında kordon sarılmasından dolayı dünyaya Serebral Palsi hastası olarak geldiğini, ancak hiçbir olumsuzluğun onu yıldıramadığını belirterek 2000 yılından beri çok büyük bir mücadele içinde bugünlere geldiğini anlattı. Çocuğunun yürüyemediğini, kollarını kullanamadığını ve tam konuşamadığını belirten baba, buna rağmen oğlunun iki üniversite okumasının haklı gururunu yaşıyor.

DİĞER HASTALAR ÖRNEK ALIYOR

Oğlu Berke'nin Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu ve Basın Yayın Bölümlerinde eğitim gördüğünün altını çizen baba Öz, oğlunun birçok işlemi burnu ile yaptığına dikkati çekerek ellerini kullanmadan burnu ve dudaklarıyla grafik tasarım çalışmaları gerçekleştirdiğini söyledi. Oğlu Berke’nin hastalığını hiçbir zaman gündeme getirmediğini söyleyen baba, telefonda da birçok işlemi yapabilen oğlunu gören diğer hasta çocukların Berke’yi örnek aldığını ifade etti. 

Ellerini, ayaklarını kullanamayan, konuşamayan genç iki üniversite birden okuyor

TEK İSTEĞİ EDİRNE'YE LOKOMAT CİHAZI

Oğlu Berke’nin fizik tedavi için Edirne’ye bir lokomat cihazı kazandırmak istediğini belirten Baba Öz, Edirne'de bir hastaneye bu cizahın getirilmesi halinde hem Berke hem de diğer çocuklar için faydalı olacağını belirtti.

Ellerini, ayaklarını kullanamayan, konuşamayan genç iki üniversite birden okuyor

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...