Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Temmuz 2021 11:22

Fransa Ankara Büyükelçi Yardımcısı'nın aracına saldırdı yakalandı

23 Haziran'da meydana gelen olayda, Fransa’nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı M.G.'nin de olduğu cipe yaklaşarak para istedikten sonra yumrukla camı kırarak sürücü kadının sırt çantasını çalan şahıs yakalandı.

Fransa Ankara Büyükelçi Yardımcısı'nın aracına saldırdı yakalandı
fransa,ankara,büyükelçi,hırsız

23 Haziran günü saat 09.30 sularında meydana gelen olayda Fransa'nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı M.G., Fransız Sarayı'na gitmek üzere sürücü Ayşegül Y. idaresindeki konsolosluğa ait cip ile seyretmeye başlamıştı. Bir süre sonra sürücü Ayşegül Y. cadde üzerinde trafiğin yavaşlaması nedeniyle durmuş, o esnada cipin yanına kimliği belirsiz bir şahıs yaklaşarak cama tıklamıştı. Kadınlardan para isteyen şahıs, vermemeleri üzerine yumrukla camı patlatmış ve tuzla buz olan camdan aracın içerisine elini uzatarak sürücüye ait sırt çantasını çalarak kaçmıştı.

Neye uğradığını şaşıran kadınlar panikle 200 metre ilerideki bir akaryakıt istasyonuna sığınmış, ihbar üzerine olay yerine polis ekibi sevk edilmişti. Olayın ardından Fransa’nın Ankara Büyükelçi Yardımcısı M.G. taksi ile Fransız Sarayı'na gitmiş, polis ekiplerinin çalışmasının ardından sürücü Ayşegül Y. ise ifadesi alınmak üzere polis otosuyla emniyete götürülmüştü.

YÜZLERCE SAATLİK GÖRÜNTÜLER İZLENDİ

Olayın ardından çalışma başlatan Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, şahsı yakalamak için geniş çaplı çalışma başlattı. Polis ekipleri, sürücü Ayşegül Y.’nin ifadeleri ve görgü şahitlerinin ifadeleri doğrultusunda çevredeki güvenlik kamera görüntülerini incelemeye aldı. Olayın gerçekleştiği andan itibaren kaçış güzergahında yüzlerce saatlik güvenlik kamera görüntüsünü izleyen Beyoğlu polisi, şahsın Kasımpaşa Akarcası Sokak üzerinden Fişekhane Deresi Caddesi'ne, ardından da Kasımpaşa Zincirlikuyu Caddesi'ne geçerek gittiğini belirledi.

13 ADET SUÇ KAYDI VAR

Yapılan incelemelerin ardından polis ekipleri, şahsın emniyette “uyuşturucu madde kullanmak”, “resmi belgede sahtecilik” ve “otodan hırsızlık” suçlarından toplamda 13 adet kaydı bulunan İnanç K. olduğunu tespit etti. Şahsın tespit edilmesi sonrası yakalama çalışmalarını sürdüren güven timleri, hırsızı saklandığı yerde kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı. Hastanede sağlık kontrolünden geçirilmesinin ardından emniyete götürülen şahıs, burada ifadesi alınarak sorgulandı.

Adli işlemleri tamamlanan şahıs, sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkemece “otodan hırsızlık” ve “mala zarar verme” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan şahsın çantayla kaçtığı anlar ise güvenlik kameralarına yansıdı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...