Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 18:30

Camide kurulan taziyede korona cirit attı: 15'i ağır, 30 hasta

Diyarbakır'da cami bahçesinde taziye çadırı kuruldu. Taziyeye katılan 30 kişi korona virüse yakalandı. Dün gece 30 kişiden 15'i durumlarının ağırlaşması üzerine hastaneye kaldırıldı, 15 hastanın ise evlerinde tedavilerine devam ediliyor.

Camide kurulan taziyede korona cirit attı: 15'i ağır, 30 hasta
Diyarbakır,korona virüs,vaka

Diyarbakır’da ölen yakınları için cami bahçesinde taziye kuran aile, 30 kişinin korona virüse yakalanmasına sebep oldu. Dün gece geç saatlerden durumları ağırlaşan 15 kişi ise Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı. 

15 KİŞİNİN DURUMU AĞIR

Kayapınar ilçesi Peyas Mahallesi'nde hayatını kaybeden bir kişi için ailesi caminin içinde bulunan taziye evinde taziye kurdu. Taziyeye katılanlar yemek yedikten sonra evlerine gitti. Aradan geçen 3 günün sonunda eve giden 30 kişide korona virüs belirtileri üzerine yapılan testleri pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, korona virüs testi pozitif çıkan 30 kişiyi evde izolasyona kalmasını istedi. Gece geç saatlerde ise 15 kişinin durumunun ağırlaşması üzerine, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Camide kurulan taziyede korona cirit attı: 15'i ağır, 30 hasta

BATMAN'DA HARİTA KIRMIZIYA DÖNDÜ

Korona virüs pandemisinin en çok vurduğu illerin başında gelen Batman’da hızlı vaka artışının önüne bir türlü geçilemiyor. Aşılanma oranın en düşük seviyede bulunan iller arasında olan Batman’daki vaka sayıları önceki dönemlere göre 15 kat artış gösterdi. Mustafa Seven isimli vatandaş kentteki korana virüs vakalarının korkunç boyutlara ulaştığını belirterek vatandaşlara aşı çağrısında bulundu.

DÜĞÜNLER VE TAZİYELER NEDEN OLDU

Seven, “Yılın başında vaka sayıları gösteren haritalar açıklandığında Batman uzun süre mavi kategorideydi ancak özelikle son 1 aylık süre zarfında ne yazık ki vakalar yaklaşık 15 kat artı. Şuan günlük 600’e yakın vaka tespit ediliyor. Buna rağmen tedbir unutuldu maske takma oldukça düştü. Bununla birlikte düğünler, taziyeler ve topluca bir araya gelinen etkinliklerle beraber vakalar korkunç boyutlara ulaştı. Aşılama oranı çok düşük en düşük ilerden biri Batman, Türkiye genelinden 6’ıncı sırda bunun için çalışmalar var. Kentteki STK’ların bir araya gelmesi ile oluşturulan aşı inisiyatifi önceki gün çağrı yaptı. Adeta aşı seferberliği var ancak yine de istenilen seviyede değil. Batman’da aşılama oranı yaklaşık yüzde 46 oranındadır. Bunun çok kısa sürede artması lazım. Korana yenmemizin tek çaresi aşıdır. Bunu unutmamak lazım. Bununla birlikte inşallah yakın zamanda yeneceğiz” dedi.

Camide kurulan taziyede korona cirit attı: 15'i ağır, 30 hasta

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...