Tgrt Haber
20 Ekim 2021 10:04

Casus program, gizli kamera! İstanbul'da casus filmi gibi boşanma davası

İstanbul’da filmleri aratmayan bir boşanma davası yaşandı. Karısı tarafından bilgisayarına casus program yüklendiğini iddia eden koca, eşine misilleme olarak eve gizli kamera sistemi kurdu.

Casus program, gizli kamera! İstanbul'da casus filmi gibi boşanma davası
istanbul,boşanma davası

İstanbul’da Hollywood filmlerini aratmayan bir boşanma davası yaşandı. Bir kadın aldatıldığından şüphelenince eşinin bilgisayarına casus program yükledi... Eşi bunu fark edince eve gizli kamera sistemi kurdu... Karşılıklı güvensizliğin üzerine kurulu ve ajan filmlerini aratmayan evliliğin sonunda bakın ne oldu?

Kocasının kendisini aldattığından şüphelenen Canan B., eşinin bilgisayarına casus program yükledi. Koca, bilgisayarındaki programı fark etti. Eve gizli kamera kurarak karısını dinlemeye aldı. Casusluk filmlerine konu olacak yöntemlerin kullanıldığı aile içi tartışma sonrasında Hasan B.,  eşi Canan B.'ye kendisine ağır küfürler ettiği gerekçesiyle şiddet uyguladı.

DARP EDİLEN KADIN DAVA AÇTI

Sabah gazetesinin haberine göre; Darp edildikten sonra kocasına karşı boşanma davası açan Canan B., eşinin ağır kusurlu olduğunu belirterek maddi-manevi tazminat ve nafaka talebinde de bulundu. Hasan B., de buna karşılık mahkemeye delil olarak eşinin bilgisayarına casus yazılım yüklediğini ve fiziksel şiddet olayında ise eşinin kendisine ağır hakaretler ettiğini belirterek aldığı ses kayıtlarını sundu. Karısının kendisine hakaret ettiğini duyan kişileri ise tanık olarak mahkemede dinlettirdi.

ERKEK DAHA FAZLA KUSURLU BULUNDU

Kocanın delil olarak sunduğu ses kaydı Aile Mahkemesi tarafından hukuka aykırı delil olması nedeniyle hükme esas alınmadı. Mahkeme, eşine fiziksel şiddet uygulayan erkeğin, boşanmaya sebebiyet veren olaylarda fazla kusurlu olduğunu belirterek boşanmalarına karar verdi.

SON NOKTAYI YARGITAY KOYDU

Hasan B., tazminat ve nafaka ödemesi de kararlaştırıldıktan sonra yerel mahkemenin verdiği kararı eşinin daha fazla kusurlu olduğunu iddia ederek temyiz etti. Dava Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'nde duruşmalı olarak görüldü. Kadının bilgisayara casus program yüklediği ve kocanın delil olarak dayandığı ses kaydının hukuka aykırı delil olması sebebiyle hükme esas alınmamasında bir isabetsizlik bulunmadığı belirten Yargıtay, boşanmaya sebep olan erkeğin kadına şiddet olayıyla kocanın fazla kusurlu bulunmasında da bir isabetsizlik bulunmadığına karar verdi. Temyiz kararlarını reddeden Yargıtay, yerel mahkemenin verdiği kararı onadı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...