Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
22 Ekim 2021 12:33

Çekmeköy’de adrese teslim hırsızlık: 6 dakikada 100 bin TL'lik vurgun yaptı

İstanbul Çekmeköy'de otomobilini bakım için oto tamirciye bırakan bir vatandaş hayatının şokunu yaşadı. Aracın bakımını yapan 2 kişi, ruhsattan araç sahibinin adresini öğrenip gece saatlerinde soyguna gitti. 11 saniyede kapıyı açan hırsızlar, 6 dakikada 100 bin TL değerinde vurgun yapıp kayıplara karıştı. Hırsızlık anı ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Çekmeköy’de adrese teslim hırsızlık: 6 dakikada 100 bin TL'lik vurgun yaptı
ÇEKMEKÖY,HIRSIZLIK

İstanbul'da "adrese teslim" bir hırsızlık vakası meydana geldi. Arabasını oto tamirciye bırakan Onur Kalemkuş adlı vatandaş, hırsızların hedefi oldu. 

Bir ay önce lüks aracını bir ay önce Çekmeköy Merkez Mahallesi'nde bulunan oto tamircisine bıraktı. Bakım işlemini üstlenen 2 görevli ise otomobili gözlerine kestirdi. İddiaya göre ruhsattaki adrese bakıp araç sahibinin evini bulan şahıslar, not aldıkları adrese vurgun yapmaya gitti. 

POLİS YAKALADI, MAHKEME SERBEST BIRAKTI

Gece saat 04.40 sıralarında aracın camını kıran 2 kişi, yaklaşık 100 bin TL değerindeki ekran düzeneği, direksiyon seti ve airbag sistemini çalarak olay yerinden hızla uzaklaştı. Hırsızların hedefi olduğunu fark eden araç sahibi Onur Kalemkuş, durumu hemen polise ihbar etti. 2 hırsız ekiplerin çalışması sonucu kısa sürede yakaladı. Ancak mahkemeye sevk edilen hırsızlar, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Aracını soyan hırsızların serbest bırakılmasına tepki gösteren Onur Kalemkuş, Yaklaşık 100 bin liraya yakın bir maddi kaybımız ve hasarımız var. Polisler geldikten sonra yaklaşık 10 gün gibi süre içinde sonuca gelindi. Hırsızlar adalete teslim edildi ancak savcının tutuklama talebi ret gördü. Bu yüzden mağduriyetimiz sürüyor. Hırsızlar, azılı sabıkalı oto hırsızları, benden önce de birçok insan mağdur ve benden sonra da birçok insan mağdur olacak" ifadelerini kullandı.

Çekmeköy’de adrese teslim hırsızlık: 6 dakikada 100 bin TL'lik vurgun yaptı
Hırsızlık mağduru otomobil sahibi Onur Kalemkuş

"DAHA ÖNCE DE HIRSIZLIKTAN SABIKALARI VAR"

Mahkemenin kararını kamul etmediğini söyleyen Kalemkuş, tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Mağduriyetimi bu şekilde olması ve devam etmesi beni mutsuz ediyor. Ben şöyle şüpheleniyorum. Özel bir servise aracımızı bırakmıştık. O bıraktığımız günden 2 gün sonra hırsızlık gerçekleşti. Şimdiden bir yana sabıkalı olan oto hırsızı bir özel servisin de sahibi. Defalarca bu işle alakalı oto hırsızlığıyla alakalı sabıkalı, hüküm giymiş devam eden duruşmaları var. Devam eden mahkemeleri var. Ve bu insanlar şu anda oto servisi işletiyorlar. Bizler de tabii bu olayın bilincinde değiliz. Servis sahibi olduğunu zaten vermiş olduğu ifadede gördüm. Çünkü bu araç, yaklaşık 15 aydır bu araç benim kapımda, ilk defa böyle bir şey oldu ve direkt nokta atışı. Direkt sokağıma gelip bu işlemi gerçekleştirdiler. Aracımdan yaklaşık 50 bin lira değerinde ana ekranı çaldılar. Yaklaşık 40 bin lira değerinde direksiyonumu çaldılar. Kapıyı 11 saniyede açmışlar. Kırkıncı saniyede direkt ana ekranımı sökmüşler. Ne kadar profesyonel olduklarını siz düşünün. 6 dakikada ana ekranımı direksiyonumu airbag'imi alıp çıkmışlar."

HIRSIZLIK ANI KAMERADA

Öte yandan hırsızlık anına ilişkin görüntüler güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Gece saatlerinde lüks otomobilin içerisine giren 2 kişinin aracın aksesuar parçalarını çaldığı görülüyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...