Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
13 Ağustos 2021 17:36

Cezayir'de yangına yardım için gelen gönüllüyü linç ettiler

Cezayir'de günlerdir süren orman yangınlarını söndürmek için bölgeye gönüllü olarak giden bir kişi kundakçı sanıldı. Bölgedeki vatandaşlar tarafından linç edilen kişi daha sonra yakılarak öldürüldü.

Cezayir'de yangına yardım için gelen gönüllüyü linç ettiler
cezayir,,gönüllü,,yangın,,linç,,provokasyon,

Cezayir'de günlerdir süren orman yangınlarında şimdiye dek 69 kişi hayatını kaybetti. Yangınları başlattığı düşünülen 22 kişinin ise gözaltına alındığı ülkede, yangın çıkaran bir kundakçı olduğu düşünülen kişi, öfkeli kalabalık tarafından önce linç edildi, ardından yakılarak öldürüldü. Polis ekiplerinin araştırması sonucu öldürülen kişinin yangınları söndürmek için bölgeye giden bir gönüllü olduğu anlaşıldı. 

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, olaya ilişkin yaptığı açıklamada, ülkedeki bazı yangınları aşırı sıcaktan dolayı çıktığını, bazılarının ise kasıtlı olarak, bilerek ve istenerek çıkarıldığının tespit edildiğini belirtti.

EN AZ 69 ÖLÜ, 22 GÖZALTI

Tebbun, yangınlarla ilgili Tizi Vizu'da 11, Annabe'de 4, Cicel'de 2 ve diğer illerde 5 olmak üzere toplamda 22 kişinin gözaltına alındığının da altını çizdi. Kuzey Afrika ülkesinin Kabiliye bölgesinde Pazartesi günü çıkan yangınlarda aralarında askerlerin de bulunduğu en az 69 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan hükümet yetkilileri, bölgedeki çalışmaların devam ettiğini aktardı.

İlkha'nın haberine göre, Tizi Vizu'nın Larbaa Nath Irathen bölgesinde yangını çıkarmakla suçlanan bir adam kalabalık bir grup tarafından linç edilerek öldürüldü. Bazı yerel kaynaklar, öldürülen kişinin bir sanatçı olduğunu ve kundakçı olmadığını belirterek şahsın vahşice öldürülmesi karşısında büyük bir şok yaşadıklarını söyledi.

'BARBARCA VE GADDARCA'

Cezayir eyalet savcısı, linç olayını araştırdıklarını söyledi. Eyalet savcısı, sorumluların "ağır bir ceza alacağını" ve "iğrenç suçların cezasız kalmaması gerektiğini" söyledi.

Cezayir İnsan Hakları Savunma Birliği, cinayeti "barbarca ve gaddarca" olarak nitelendirdi. Yerel basına konuşan öldürülen şahsın babası ise, yetkilileri oğlunun ölümünü aydınlatmalarını istedi ve sükunet çağrısında bulundu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...