Tarih : 19.10.2021 - 16:45 Yorum : 0

Artan maliyetlere çiğ köfteciden ilginç çözüm! Dükkanda marul yetiştiriyor

Sinop'ta bir çiğ köfte işletmecisi, artan maliyetlere karşı çözümü çiftçilikte budu. Dükkan raflarına yerleştirdiği sistemle marul yetiştiriciliğine başlayan işletmeci Ümit Almış, bu yönteme artan masraflarla başa çıkabilmek için başvurduğunu ve müşterilerin raflardaki marulları dekor sandığını söyledi.

Artan maliyetlere çiğ köfteciden ilginç çözüm! Dükkanda marul yetiştiriyor

Sinop'taki bir çiğ köfte dükkanının işletmecisi, dükkan raflarında marul yetiştiriciliğe yapmaya başladı. Müşterilerin dekor zannettiği marullar hem hoş bir görüntü sunuyor hem de maliyetleri azaltmaya yardımcı oluyor.

Gelincik Mahallesi'nde çiğ köfte dükkanı işleten Ümit Almış, dükkanına alışılagelmişin dışında marul yetiştirme sistemi kurdu. İlk görüşte dekor zannedilen marullar, müşterilerin büyük ilgisini çekiyor.

"ÖNCE EVİME SONRA İŞ YERİME KURDUM"

Sistemi kendi imkanlarıyla hayata geçiren işletme sahibi Ümit Almış, marulların normalde topraktan alması gereken bütün besinleri su ile aldığını söyleyerek sistemini şöyle anlattı:


Müşteriler marulların dekor olmadığını öğrenince yemek istiyor.

"Böyle bir şeyi yapmamdaki en büyük etken artan maliyetler. Daha ucuza nasıl elde edebilirim diye araştırmalar yaptım. Daha sonra bu sistemle tanıştım. İlk etapta denemek için evimde bir sistem kurdum. Daha sonra bunu iş yerime kurmaya karar verdim. Her şeyini kendim yaptım. Kapalı bir sistem. Yani şebekeye bağlı bir sistem değil. O yönden çok iyi."

"SU GİDERİ ÇOK DEĞİL"

"Su gideri zannedildiği kadar çok değil. Buharlaşmayla ve besinin kendine çektiği su gideri oluyor. bunun haricinde su gideri olmuyor. Besin değerine gelince topraktaki besinlerin aynısını suyun içine ekleyerek besinin almasını sağlıyoruz” dedi.

"BAKIMI TOPRAĞA GÖRE ZOR"

İlk hasat için gün saydığını ifade eden Ümit Almış, "Yazın 30-35 günlük sürede hasat aldım. Kışın ise bu süre 55 güne kadar çıkabiliyor. Senede yaklaşık 7-8 defa hasat alınabiliyor. Bakımı toprağa göre zor. Değerlerini günlük takip etmek gerekiyor. Hatta günde bunun 2-3 defa kontrolünün yapmak gerekiyor. Yoksa ister istemez ürüne zarar gelebiliyor” diye konuştu.


Marullar hem dekor hem de maliyet açısından fayda sağlıyor.

"BURADAN ALIP YİYEBİLİR MİYİZ?"

Müşterilerin başta dekor zannettiklerini belirten Almış, “Müşteriler gördüklerinde şaşırıyorlar. İlk gördüklerinde dekor sanıyorlar. Gerçek olduğunu anlayınca çok beğendiklerini ifade ediyorlar. Buradan alıp biz de yiyebilecek miyiz gibi sohbetlerimiz oluyor” şeklinde konuştu.

Kaynak : İHA/SİNOP
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber