Tgrt Haber
25 Ağustos 2021 08:50

Covid-19 hastası kadını otobüse alan şoförden pes dedirten 'HES kodu' bahanesi

Kırıkkale'de kontrol noktasında durdurulan otobüste yapılan 'HES kodu' sorgulamasında bir kadın yolcunun Covid-19 PCR testinin pozitif çıktığı tespit edildi. Yolcuyu 'HES kodu' sorgulamadan otobüse alan şoför, 'elektrikler yoktu' bahanesine sığındı. Ekipler, hem kadına hem de otobüs firmasına 4050'şer lira idari para cezası uyguladı.

Covid-19 hastası kadını otobüse alan şoförden pes dedirten 'HES kodu' bahanesi
Kırıkkale,,HES kodu,

Kırıkkale Valiliği koordinesinde İl Jandarma Komutanlığı ve İl Salgın Denetim Merkezi ekiplerince, korona virüs (Covid-19) ile mücadele kapsamında yapılan denetimlerde bir kadın yolcunun korona virüs hastası olduğu tespit edildi. Şoförün 'HES kodu' sorgulaması yapmama bahanesi pes dedirtti.

PCR TESTİNİN POZİTİF ÇIKTIĞI TESPİT EDİLDİ

Ankara-Samsun D-200 kara yolu üzerindeki trafik kontrol noktasında jandarma ekipleri, otobüs ve özel araçlarda seyahat eden kişilerin"HES kodu"kontrollerini gerçekleştirdi.

Sivas'tan İstanbul'a giden bir yolcu otobüsünde yapılan "HES kodu"sorgusunda bir kadının Covid-19 PCR testinin pozitif olduğu tespit edildi. Jandarma, durumu İl Salgın Denetim Merkezi'ne bildirdi.

Trafik kontrol noktasına gelen filyasyon ekipleri, karantina kuralını ihlal eden kadına ve otobüs firmasına 4 bin 50'şer lira idari para cezası yazdı.

HES KODU SORGULAMASI YAPMAYAN ŞOFÖR: ELEKTRİKLER YOKTU

Filyasyon ekipleri, otobüs şoförüne "HES kodu" sorgusu yapılmadan yolcu alınmaması gerektiğini söyledi. Covid-19 hastası kadını "HES kodu" sorgulamadan otobüse alan şoför ise "elektrikler yoktu" diyerek sistemlerin çalışmadığını iddia etti.

PCR testi pozitif olan kadın, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı yurtta karantinaya alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...