Tgrt Haber
12 Nisan 2021 19:29

Depoda kalan patates, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla harekete geçen Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), üreticinin deposunda kalan tüketim fazlası patatesleri satın alarak ülkenin dört bir tarafına sevk ediyor.

Depoda kalan patates, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Toprak Mahsulleri Ofisi,patates

Türkiye'nin patates ambarı konumundaki Nevşehir'de, hasat döneminde yüksek rekolte elde edilmesine rağmen tüketimin azalması nedeniyle depoda kalan ürün, çiftçinin mağduriyet yaşamaması amacıyla TMO tarafından satın alınarak ihtiyaç sahibi vatandaşların sofralarına ulaştırılıyor.

Hafta sonunda başlayan sevkiyatlar kapsamında bugün itibarıyla 1300 ton patates Nevşehir'deki depolardan çeşitli illere sevk edildi.

Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, sevkiyatın başladığı cumartesi gününden beri çiftçiden alımı yapılan 52 tır patatesin sevk edildiğini, yapılan planlama çerçevesinde günlük 100 tır ürünün depolardan çıkış yapmasının hedeflendiğini belirtti.

Önceliğin köylerdeki ev altı olarak tabir edilen depolarda bulunan yaklaşık 60 bin ton ürüne verildiğini aktaran Yılmaz, "Cumhurbaşkanımızın talimatının ardından üç gün içinde harekete geçildi ve sevkiyatları yapıyoruz. Çiftçinin elinde kalan patatesi biraz daha yüksek fiyatla alarak memnuniyetlerini sağlamış durumdayız. Yüklediğimiz tırlar 25 ton kapasiteli olup valiliklerce teslim alınıyor. Daha sonra da hızlı bir şekilde ihtiyaç sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılıyor." dedi.

Patates üreticilerinden Murat Çiğdem de hasadın ardından satış yapmasına rağmen deposunda 50 ton ürün kaldığını, karardan dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a müteşekkir olduğunu ifade ederek, "Depoda kalan patateslerimiz çürüyecek ve hayvan yemi olacaktı. Hasattan sonra pandemi nedeniyle tüketim düştü. Devletimizin kararıyla elimize para geçecek. Bu durumdan memnunuz. Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

Çiftçilerden Durmuş Bilgiç ise elde kalan ürünlerinin TMO tarafından kendilerinden satın alınıp ihtiyaç sahiplerine dağıtılmasının hem üreticiyi hem de yoksul insanları sevindiren bir gelişme olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...