Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 15:42

Koronavirüslü taziye evi: 30 kişiye evde izolasyon

Diyarbakır’da ölen yakınları için taziye evi kuran aile, taziyeye gelen 30 kişinin korona virüse yakalanmasına sebep oldu.

Koronavirüslü taziye evi: 30 kişiye evde izolasyon
Koronavirüs,,Kovid-19,,İzolasyon,,Diyarbakır,

Diyarbakır Kayapınar İlçesi’nde hayatını kaybeden bir kişi için ailesi caminin içinde bulunan taziye evini kurdu.  Taziyeye katılanlar yemek yedikten sonra evlerine gitti. 

3 GÜN SONRA BELİRTİLERİNİ GÖSTERDİ

Aradan geçen 3 günün sonunda eve giden 30 kişide koronavirüs belirtileri üzerine yapılan testleri pozitif çıktı. Filyasyon ekipleri, korona virüs testi pozitif çıkan 30 kişiyi evde izolasyona kalmasını istedi. Gece geç saatlerde ise 15 kişinin durumunun ağırlaşması üzerine, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

DİYARBAKIR KORKUTUYOR!

Vaka sayısında mavi kategorideyken kırmızı kategoriye geçen, önlem ve tedbirler artırılmasına rağmen vatandaşların bunlara uymamasından dolayı her geçen gün vakaların arttığı Diyarbakır'da ortaya çıkan tablolar korkutuyor. Aşı oranının düşük olduğu kentte, hastanede doluluk oranı fule yakın hale gelirken, yatan hastalarda 2 Biontech aşısı yapanların olmadığı ortaya çıktı. Yatan hastaların yüzde 90'ının aşısız veya iki doz veya tek doz Sinovac aşısı olanların olduğunu, bunun dışında tek doz Biontech olanlar yüzde 10'unu oluştururken, iki doz Biontech aşısı olup yatan hastanın olmadığını açıklandı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...