Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
01 Temmuz 2021 13:28

Diyarbakır’da termometre 45 dereceyi gösterdi

Diyarbakır’da termometrenin 45 dereceyi göstermesiyle birlikte uzmanlar, 50 yaş üzeri ve 10 yaş altı kişilerin, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Diyarbakır’da termometre 45 dereceyi gösterdi
Diyarbakır,sıcaklık

Diyarbakır’da, termometreler 45 dereceyi gösterdi. Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ata Akıl'dan vatandaşlara çok önemli uyarılar geldi. 

'DIŞARI ÇIKMAYIN' UYARISI

Diyarbakır'da kavurucu yaz sıcakları etkisini sürdürürken, termometrenin 45 dereceyi gösterdiği kentte sıcak hava, hayatı olumsuz etkiliyor. Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ata Akıl, 50 yaş üzeri ve 10 yaş altı kişileri, güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkmamaları yönünde uyardı.

Diyarbakır’da termometre 45 dereceyi gösterdi

"AŞIRI SPOR YAPMAKTAN KAÇININ"

Yüksek hava sıcaklığında spor yapılmasından kaçılması gerektiğinin altını çizen Doç. Dr. Akıl, “50 yaş üzeri ve 10 yaş altı kişiler için güneşin en yoğun olduğu 10.00 ile 15.00 saatleri arasında mümkünse dışarı çıkmamalarını eğer çıkacaklarsa da en kısa sürede işlerini halledip evlerine geri dönmelerini tavsiye ediyoruz. Vatandaşlarımız sıcak havalarda şunlara dikkat etmeli; saat 10.00 ile 15.00 arasında mümkünse dışarı çıkmamaları gerekir. Bol sıvı tüketmeleri gerekir. Direkt güneş ışığına maruziyetten sakınmaları gerekir özelikle saat 10.00 ile 15.00 arasında, bu sıcak havalarda aşırı egzersizden ve spor yapmaktan kaçınmak gerekir. Ayrıca rahat giysiler giymelerini öneriyoruz. Bu saydıklarımız yapılmayan vatandaşlar durumda ilerde çok ciddi sağlık problemi ile karşı karşıya kalabilirler" diye konuştu.

Diyarbakır’da termometre 45 dereceyi gösterdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...