Tgrt Haber
24 Nisan 2022 08:50 - Güncelleme : 24 Nisan 2022 09:17

Yıllar süren hukuk mücadelesinde mutlu son: Dodurga'nın 'belediye' zaferi

Çankırı’nın Dodurga beldesi, yıllar süren hukuk mücadelesini kazan ve yeniden belediye statüsüne geçti. Kazanılan bu hukuk mücadelesinin ardından halk, belediye başkanlık seçimi için 26 Haziran’da sandık başına geçecek.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Türkiye Gazetesi
Yıllar süren hukuk mücadelesinde mutlu son: Dodurga'nın 'belediye' zaferi

Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Dodurga beldesi için nüfus tespit işleminin yanlış yapıldığı gerekçesiyle sekiz yıl önce dava açıldı. Yıllar süren yargı sürecinden sonra belde statüsü mahkeme kararı ile geri kazanıldı. Ancak karar kesinleşmesine rağmen başka farklı idari kararlar sebebiyle 2019 seçimlerine giremediler.

DODURGALILAR YİNE PES ETMEDİ!

Dodurgalılar yılmadı, mücadelelerini sürdürdüler ve son olarak önce ilçe seçim kuruluna ardından da Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) başvurarak beldelerinde seçim yapılmasını istediler. YSK yapılan başvuruları değerlendirdi ve Dodurga’da 26 Haziran’da Belde Belediye Başkanlığı ve Belediye Meclis Üyeliği için seçim yapılması kararı verdi. Bu doğrultuda seçime girme hakkı bulunan 24 parti isterse Dodurga belediye başkanlığı için aday gösterebilecek.

AYNI SÜREÇ AFYONKARAHİSAR'DA DA YAŞANMIŞTI

Bin civarındaki seçmenin bulunduğu Dodurga’da yapılacak seçimler şimdiden Meclis kulislerinin de sohbet konusu hâline geldi. Kulislerde bu seçimlerin bir anlamda 2023 seçimleri için bir prova niteliğinde olacağına dair yorumlar yapılıyor. Geçen sene aynı seçim süreci Afyonkarahisar’ın Güney beldesi için yaşanmış, siyasi partiler kazanmak için bu beldeye âdeta çıkarma yapmışlardı. Seçimi yüzde 64 oy oranı ile AK Parti kazanmıştı. Bu arada Türkiye genelinde boşalan muhtarlıklar için ise 5 Haziran’da sandık kurulacak.

Kaynak: Türkiye Gazetesi
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...