Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
25 May 2022 00:30 - Güncelleme : 25 May 2022 10:12

Doktorları şaşırtan adam kendisine ait olmayan kollarıyla dünyada ilki gerçekleştirdi

1998'de geçirdiği kaza sonrası iki kolunu kaybeden 49 yaşındaki Felix Gretarsson dünyada bir ilki gerçekleştirdi. Zorlu bir cerrahi ameliyatla kendisine çift kol ve omuz nakli yapılan Gretarsson’un sağlığının pozitif ilerlemesi doktorları şaşırttı.

49 yaşındaki Felix Gretarsson sağlığına kavuştu.
Felix Gretarsson,Fransa,spor
49 yaşındaki Felix Gretarsson sağlığına kavuştu.

16 ay önce dünyanın ilk çift kol ve omuz naklini geçiren Felix Gretarsson, iyileşti. Fransa'nın Lyon kentinde yaşayan 49 yaşındaki Felix Gretarsson, 1998'de İzlanda'nın Kópavogur kentinde çalışırken bir kaza geçirmişti ve elektrik çarpması sonucu kolları kesildi.

Kolsuz geçirdiği onlarca yılın ardından 15 saatlik zorlu bir ameliyata giren Gretarsson olumlu şekilde ilerleme kaydetti. Şimdi duş alabiliyor, torunlarına sarılabiliyor, ve hatta spor salonunda egzersiz bile yapabiliyor.

SPOR SALONUNDA ÇALIŞIYOR

Gelecek hafta 50. yaş gününü kutlayacak Gretarsson, elini camdan uzatıp rüzgârı hissedebildiğini anlattı. Ameliyattan önce ayaklarıyla araba kullanan adam, şimdi ellerini kullanarak küçük denemeler yapabildiğini anlattı. Felix şimdi, yeni kollarındaki kasları geliştirmek için spor salonuna da gitmeye başladı.

Birkaç ay önce kollarında ve ellerinde sıcaklık fark etmeye başlayan Gretarsson bu hissin her geçen gün daha da netleştiğini söyledi. Gretarsson, ''Bu ameliyatı yaptığımızda dirseğimi hareket ettirebilirsem ameliyat başarılıydı. Şimdi dirseği, omuzları ve parmakları hareket ettiriyorum ve sürecin sadece dokuzuncu ayındayız.'' dedi. Eski elektrikçi şimdi her iki kolunda da çok güçlü duygulara sahip. Her gün kaydettiği ilerleme ile doktorları şaşırtmaya devam ediyor.

Doktorları şaşırtan adam kendisine ait olmayan kollarıyla dünyada ilki gerçekleştirdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...