Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2021 11:50

Doku nakli yapılan Asiye uyutuluyor

Gaziantep'te pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralanan ve sevk edildiği hastanede tedavisi sürdürülen 4 yaşındaki Asiye Ateş’in nakledilen dokularının durumunun iyi olduğu ve yoğun bakımda uyutularak yakın takibinin devam ettiği duyuruldu.

Doku nakli yapılan Asiye uyutuluyor
asiye ateş,,pitbull,,gaziantep,,fahrettin koca,,recep tayyip erdoğan,

Gaziantep'te, pitbull cinsi 2 köpeğin saldırısında ağır yaralandıktan sonra kaldırıldığı hastanede doku nakli gerçekleştirilen 4 yaşındaki Asiye Ateş’in yoğun bakım ünitesinde uyutularak tedavisine devam edildiği öğrenildi.

ÖZKAN'IN TAKİP ETMESİNİ İSTEDİ

Gaziantep'in Şahinbey ilçesinde 22 Aralık günü 2 pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğrayan 4 yaşındaki Asiye Ateş ağır yaralanmıştı. İlk müdahalesinin ardından Gaziantep Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine kaldırılan küçük Asiye, Gaziantep'teki özel bir hastaneye sevk edilmişti.

Doku nakli yapılan Asiye uyutuluyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Asiye Ateş'in tedavisini Türkiye'nin de ilk yüz ve çift kol nakillerini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan'ın takip etmesini istedi.

DOKU NAKLEDİLDİ

Sağlık Bakanlığı'nın görevlendirdiği hava ambulansıyla Gaziantep'ten geçtiğimiz cumartesi günü Akdeniz Üniversitesi Hastanesine getirilen küçük Asiye Ateş’in tedavisine başlandı. Ömer Özkan, yoğun bakım servisinde yatan Asiye Ateş'in gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra dün saat 13.00 sıralarında küçük kızı ameliyata aldı. Yaklaşık 4 saat süren ilk seans ameliyatı ile Asiye’ye kalça ve sırtından doku nakledildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ARADI

Dün ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hüseyin Ateş'i telefonla aradı. Asiye Ateş'in sağlık durumu hakkında bilgi alan Erdoğan, "Asiye'nin gözlerinden öpüyorum. Rabbimden şifalar diliyorum. Namazlarımda da dua edeceğim inşallah. Allah sabırlar versin" ifadelerini kullanmıştı.

HAYATİ BULGULARI STABİL

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, “Hastamızın ve nakil edilen dokuların durumu iyi. Yoğun bakım ünitesinde uyutularak yakın takibi devam ediyor. Hayati bulguları da stabil” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...