Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
27 Aralık 2021 10:41

"Dünya bana boş geldi" dedi, iki metrelik tekneye yerleşti

Zonguldak’ta yaşayan 59 yaşındaki Mustafa Ünlü, 6 yıl önce “Bu dünya boş” diyerek iki metrelik bir balıkçı teknesine yerleşti. Senede birkaç kez çocuklarını ziyarete giden Ünlü, geçimini balık avlayarak sağlıyor.

"Dünya bana boş geldi" dedi, iki metrelik tekneye yerleşti
Zonguldak,Tekne,Balıkçı

Hayatını 6 yıl öncesine kadar kendisine ait büyük bir teknede balıkçılık yaparak sürdüren 59 yaşındaki Mustafa Ünlü, her şeyini kaybettikten sonra aldığı teknenin 2 metrekarelik motor bölümünde yaşam mücadelesi veriyor. Çevredeki yardımsever insanların desteği ile ayakta kalmaya çalışan ünlü, iş insanlarından ve devlet yetkililerinden kendisine uzanacak bir yardım elini bekliyor.

“BALIĞIN AZALMASINA RAĞMEN GEÇİNMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Ordu’dan altı sene önce Alaplı’ya geldiğini ve o günden buyana yaz kış balıkçı teknesine ait 2 metrekare kamerada yaşadığını söyleyen Balıkçı Mustafa Ünlü, "Ordu İlinden sonra İstanbul’da gırgırlarda çalıştım. Bu balık piyasasını ondan dolayı iyi biliyorum. Karadeniz, Akdeniz ve Ege denizini her tarafına gezmişimdir. Büyük gırgırlarda ve trol teknelerinde çalıştım. Daha sonra kendime ufak tekne aldım"

"Dünya bana boş geldi" dedi, iki metrelik tekneye yerleşti

"Yaş ilerledikçe balığın azalmasına rağmen geçinmeye çalışıyoruz. Alaplı Limanı Karadeniz’in rahat limanlarından rüzgar almayan bir yerdir. Burayı daha sakin gördüğüm için göç balıkları buraya iyi vurur ve iyi avcılık yapılır. Burayı kendime göre daha iyi müsait gördüm, diğer yerlere göre” diye konuştu.

“DÜNYA BANA BOŞ GELDİ”

"Bu yalan dünyada önüme ne attıysam boş çıktı" diyen Mustafa Ünlü, "Biraz dünyayı yalan görmeye başladık. Dünya bana boş geldi. İnsanlar burada kendi kendilerini kandırıyorlar gibime geldi. Hayatımızı öyle yalan gibi sürdürmeye gayret ediyoruz. Yalan gibi. ayrıca senede 1 haftalığına çocukların yanına gidiyorum ve telefonla ara sıra görüşüyoruz. Geçimimi balıktan kazanıyorum. Ara sıra buradaki dost ve arkadaşlar yemek götürüyorlar ve yardımcı oluyorlar. Burada kalmak sebeplerinden bir tanesi arkadaşlar. Kar yağdığı için onlarda bana bir tane kulübe verdiler. Bir iki gün içinde İnşallah faaliyete geçireceğim. Altı sene bu sandalda kaldım, bu soğuk havalarda kalmak kolay değil, ne kadar battaniye kullansan da yine soğuk. Sandalda ısıtma sistemi yok, soba koyamasın” diye konuştu.

"Dünya bana boş geldi" dedi, iki metrelik tekneye yerleşti

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...