Tgrt Haber
08 Ağustos 2021 17:42

İstismarcıları serbest bırakılan Eda Nur Kaplan yaşamına son verdi

Ankara'da Eda Nur Kaplan isimli bir genç kız, annesine yazdığı mesajın ardından 15. kattaki evinin balkonundan atlayarak intihar etti. Kaplan'ın iki gün önce karakola giderek kendisine iki kişi tarafından cinsel istismarda bulunulduğuna ilişkin ifade verdiği öğrenildi.

İstismarcıları serbest bırakılan Eda Nur Kaplan yaşamına son verdi
ankara,,intihar,,not,,sosyal medya,

Ankara'da 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan'ın intiharı, sosyal medyada gündem oldu. Annesine bıraktığı notun ardından balkondan atlayarak yaşamına son veren genç kızın 2 gün önce kendisine istismarda bulunduğunu öne sürdüğü iki kişiden şikayetçi olduğu ve bu kişilerden birinin yakalanarak ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı, diğerininse hala arandığı öğrenildi.

 7 Ağustos Cumartesi günü saat 01.00 sıralarında Ankara’nın Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi'ndeki bir sitede meydana gelen olayda, bir süredir sitede ablasıyla birlikte yaşayan 18 yaşındaki Eda Nur Kaplan, 15'inci kattaki evlerinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. Sitede yaşayanların duyulan gürültüyü yetkililere ihbar etmesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi.

ANNESİNE MESAJI YÜREKLERİ DAĞLADI

Sağlık ekiplerinin olay yerinde yaptığı ilk incelemede Eda Nur’un hayatını kaybettiği belirlenirken 18 yaşındaki genç kızın cansız bedeni olay yerinde yapılan geniş çaplı incelemenin ardından Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı. Eda Nur’un ölmeden önce suç duyurunda bulunduğu şüphelilerden Mehmet A.'nın yakalanıp serbest bırakıldığı, Yusuf. G.'nin ise hala arandığı öğrenildi.

İstismarcıları serbest bırakılan Eda Nur Kaplan yaşamına son verdi

18 yaşındaki Eda Nur, hayatına son vermeden önce annesine yazdığı mesajda, "Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen. Ben katlanamıyorum, dimdik duramıyorum siz durun'' ifadeleri yer aldı.

TWITTER'DA #EDANURİCİNADALET ETİKETİ İLK SIRADA

Öte yandan sosyal medya üzerinden Eda Nur Kaplan için birçok mesaj paylaşıldı. #edanuricinadalet etiketiyle yapılan paylaşımlarda, genç kızın annesine yazdığı mesaj ve fotoğrafları ile birlikte yetkililerden yardım istendi.

Olaya ilişkin başlatılan soruşturma sürerken, Eda Nur Kaplan bugün Ankara Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

İstismarcıları serbest bırakılan Eda Nur Kaplan yaşamına son verdi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...