Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
17 Temmuz 2021 22:09

Engelli vatandaş hayatında ilk kez denizin keyfini çıkardı

Osmaniye'de yaşayan Mehmet Çetiner isimli engelli vatandaş, ailesiyle beraber Hatay'a giderek hayatında ilk kez denize girmenin mutluluğunu yaşadı.

Engelli vatandaş hayatında ilk kez denizin keyfini çıkardı
ENGELLİ,DENİZ

Engelli vatandaşın ilk kez yaşadığı deniz keyfi görenlerin içini ısıttı. 

TÜM ENGELLER KALDIRILDI

Osmaniye'de yaşayan Mehmet Çetiner adlı engelli vatandaş, deniz görmek için ailesiyle birlikte Hatay'ın Erzin ilçesindeki Burnaz aile plajına gitti. Plajdaki cankurtaran ekiplerinin yardımıyla denize sokulan Çetiner, yüzer sandalyede de olsa hayatında ilk defa denize girmenin mutluluğunu tattı. Ailesinin de yalnız bırakmadığı Çetiner'in yaşadığı mutluluk ve heyecan, kameralara saniye saniye kaydedildi.

"TEKERLEKLİ SANDALYEDE İNSANLARI İZLEMESİNE DAYANAMADIK"

Sahildeki insanlar denize girerken Mehmet Çetiner'in tekerlekli sandalyede insanları izlemesine dayanamadıklarını söyleyen cankurtaran görevlisi Oğuzhan Buğra Çevik, "Diğer görevli arkadaşlarımızla birlikte aldığımız kararla ailesinin de izni ile isminin Mehmet Çetiner olduğunu öğrendiğimiz engelli kardeşimizi plajımızda bulunan eğitimini de aldığımız yüzer sandalye yardımı ile çok açılmadan 5-10 metre içerisinde denize girmesini sağladık. Onun mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu etti. Çünkü engelli yaşam unutulmamalı diyoruz. Engelli bireylerimiz içinde plajlarımızda engelli rampaları yapılmalıdır” şeklinde konuştu.

İşte Mehmet Çetiner'in denizdeki keyifli anları...

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...