Tgrt Haber
Ramazan Vuslat
Ramazan Vuslat
04 Nisan 2019 14:53

Esad güçleri, 24 saatte 17 sivili öldürdü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Grubu, Suriye hükümet güçlerinin ülkenin kuzeybatısında gerçekleştirdikleri bombardıman sonucu son 24 saatte 17 sivilin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Esad güçleri, 24 saatte 17 sivili öldürdü
suriye,

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Grubu'ndan bugün yapılan açıklamada, Suriye hükümet güçlerinin muhaliflerin elinde bulunan bölgelere gerçekleştirdiği bombardıman sonucu son 24 saatte 17 sivilin öldürüldüğü bildirildi. Grup, bombardımanın farklı yerlerde olduğu, hayatını kaybedenlerin yarıdan fazlasının 18 yaşın altında olduğunu belirtti. 
Bölge, kuzeybatıya yeniden giriş yapmak için büyük bir hükümet taarruzunu engellemek amacıyla Rusya ile Türkiye arasında Eylül ayında imzalanan ateşkes anlaşmasına tabi bulunuyor. Moskova, Esad hükümetinin en güçlü müttefiki, Türkiye ise bazı muhalif grupları destekliyor. 
Birleşmiş Milletler (BM), İdlib şehri ile Hama ve Halep şehirlerinin bir kısmı da dahil olmak üzere kuzeybatı bölgesinin yarısı zaten ülke içinde olan yaklaşık 3 milyon yerlerinden edilmiş kişiye ev sahipliği yaptığını söyledi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...